Vodniški odsek

Tošč

V vodniškem odseku je 11 aktivnih članov, ki so usposobljeni za vodenje različnih oblik gorniške dejavnosti, zlasti izletov, pohodov, tur, turnih smukov, plezalnih vzponov, planinskih orientacijskih tekmovanj in taborov.

Ustanovni zbor vodniškega odseka je bil 29. 1. 2003, udeležilo pa se ga je devet ustanovnih članov in trije gostje. Seveda pa izletniška in pohodniška dejavnost ni nekaj novega, ampak je bila v različnih organizacijskih oblikah v društvenem delu prisotna od same ustanovitve društva v letu 1948. Vodniški odsek je povezan z Vodniško komisijo Planinske zveze Slovenije.

Luka Skočir

Kategorije vodenja so naslednje

 • A kategorija (lahke kopne ture),
 • B kategorija (zahtevne kopne ture),
 • C kategorija (zelo zahtevne kopne ture),
 • D kategorija (lahke snežne ture),
 • G kategorija (lahki turni smuki),
 • E kategorija (zahtevne snežne ture) in
 • IPV (inštruktor planinske vzgoje).
ime kategorija
Jernej Grad A, B, D
Lili Jazbec A, B, IPV
Milan Jazbec A, B, C, D
Jernej Južna A, B
Helena Kermauner A, D
Klemen Kogovšek A*
Matej Ogorevc A, B, D, G*, IPV
Borut Peršolja A, B, D, IPV
Dušan Prašnikar A, B, D
Luka Skočir A, B, D, G
Miha Vidali A
*pripravnik/pripravnica
Člani vodniškega odseka se sestajajo občasno v društvenih prostorih.

Program v letu 2018:

datum cilj zahtevnost vodnik kontakt
14.1. Blagovica – Trojane – Špilk lahek zimski Helena Kermauner 041 731 797
18.2. Kozji Rob turni smuk  Luka Skočir 031 254 597
25.3. Triglavsko pogorje turni smuk Matej Ogorevc 041 483 924
15.4. Pohod po Istri * lahek kopni Helena Kermauner 041 731 797
19.5. Menina planina lahek kopni Milan Jazbec 031 621 366
20.5. Golaki * lahek kopni Jernej Grad 031 264 740
3.6. Štajerski griči II. del * lahek kopni Jernej Grad 031 264 740
10.6. Domžale – Kamnik * lahek kopni Helena Kermauner 041 731 797
17.6. Velika Planina lahek kopni Helena Kermauner 041 731 797
23.-24.6. Gore nad Rezijo zahteven kopni Matej Ogorevc 041 483 924
8.7. Vršič nad Belim potokom zahteven kopni Luka Skočir 031 254 597
5.8. Košuta lahek kopni Helena Kermauner 041 731 797
5.8. Stojna družinski izlet Dušan Prašnikar 031 694 134
2.9. Mirna Gora * lahek kopni Jernej Grad  031 264 740
14.10. Visoki Kurji vrh zahteven kopni Luka Skočir 031 254 597
21.10. Kras družinski izlet Dušan Prašnikar 031 694 134
4.11. Otliško okno * lahek kopni Helena Kermauner 041 731 797

*  Izlet bo predvidoma organiziran z avtobusnim prevozom.

 

Pošljite e-pošto na info[afna]pdd.si in vas bomo dodali na seznam prejemnikov e-obvestil o vseh društvenih akcijah.

 

Prijave

Planinsko društvo Domžale si pridržujejo pravico do spremembe ali odpovedi programa. Prijave sprejema vodja in društvena pisarna. Akcije vodniškega odseka potekajo z osebnim prevozom. Udeleženci vodenih dejavnosti morajo biti ustrezno telesno pripravljeni in opremljeni ter upoštevati navodila organizatorja in vodje. Vodja ima pravico in dolžnost pred izletom zavrniti udeleženca, ki ni ustrezno opremljen. Vodja ima pravico in dolžnost med izletom zavrniti polnoletnega udeleženca, ki ne upošteva navodil za varnejše gibanje, ogroža druge udeležence in ravna v nasprotju s primeri dobre prakse.

Način prijave:

 1. Deset dni pred akcijo je v društveni pisarni v času uradnih ur dostopen podrobnejši razpis akcije iz letnega programa društva. Obvestilo je sočasno objavljeno tudi na društveni spletni strani. Po pošti ali e-pošti ga prejmejo vsi, ki se prijavijo na društveni seznam za obveščanje.
 2. Razpis obsega: ime in priimek ter usposobljenost vodje, datum, cilj, opis poti, podatek o tehnični zahtevnosti poti, čas izvedbe, zborno mesto in čas odhoda, mesto in čas prihoda, način prevoza, zahtevana in priporočljiva osebna in tehnična oprema, postopek prijavljanja in cena, ki velja pri določenem številu prijavljenih.
 3. Iz različnih razlogov lahko pride do sprememb v programu.
 4. Praviloma prijave potekajo po telefonu, e-pošti in po pošti. Kadar je v razpisu posebej navedeno, je možna tudi prijava v društveni pisarni. Ob prijavi je obvezno plačilo cene na poslovni račun društva: 02300-0016704870, ki je odprt pri NLB d. d., Enota Domžale, Ljubljanska cesta 62, SI – 1230 Domžale. Kot namen nakazila napišite šifro stroškovnega mesta 47410.
 5. Vsi udeleženci morajo biti nezgodno zavarovani, kar dokazujejo z veljavno člansko izkaznico.

 

 

Poročilo: Pot sedmih slapov

objavljeno ob 20. Apr 2018 v Prikaz, Vodniški odsek | ni koment.

Poročilo: Pot sedmih slapov

V nedeljo, 15.4.2018 smo se odpravili v Istro, v bližino mesta Buzet, na stezo sedmih slapov. Cel avtobus pohodnikov se je namenil raziskati porečje Mirne in si ogledati sedem slapov. Zanimivosti nikakor ni zmanjkalo, prekrasna soteska, plezališča, strme poti, slapovi, zapuščene istrske vasi, prijazni in podjetni domačini, boso prečkanje Mirne, nenavaden vodnik, Napoleonov most, star mlin, kapelica in sigurno bi se še kaj našlo! Resnično zanimivo, kar nas je – kljub kar dolgi, sedemurni hoji – držalo pokonci, saj nikoli nisi vedel, kaj bo skrival naslednji ovinek. Na koncu pa še vodna doživetja reke Mirne. Še dež nas je pustil več ali manj na miru, ulilo se je tisti trenutek, ko smo odpeljali avtobus s parkirišča, ravno prav torej. Čakal nas je še postanek pri Viki burgerju, da smo lahko malo uredili in analizirali misli, pa je že bilo prekrasnega, a dolgega, dneva konec. V pomoč vodenja sta nam bila Đus, ranger vodnih okolij v okolici Buzeta ter Ingrid iz PD Glas Istre. Obema se seveda iskreno zahvaljujemo! Slike pa v ALBUMu, kjer jih lahko tudi...

read more

Vest iz zasneženega kraljestva kralja Matjaža

objavljeno ob 9. Apr 2018 v Prikaz, Vodniški odsek | ni koment.

Vest iz zasneženega kraljestva kralja Matjaža

Novozapadli sneg, ki je s seboj prinesel povečano nevarnost plazov, nas je prisilil, da smo se namesto na pobočja Rodice podali na Peco, v kraljestvo kralja Matjaža. Kljub spremembi načrta nas je tako čakal zanimiv velikonočni ponedeljek. Ker je bil tokratni izlet združen z izletom PD Domžale, je bila družba kljub majhnemu številu udeležencev zelo pisana. V Domžalah smo se prerazporedili po avtomobilih in odbrzeli proti Črni na Koroškem. Kljub temu, da se nam je na koncu zdelo, da je število prevoženih ovinkov preseglo število članov PZS, smo bili na koncu vsi mnenja, da Črna tako po času kot tudi po kilometrih ni tako daleč. Med potjo sta nas presenetili tudi srna in veverica, na žalost pa nismo našli nobene (odprte) bencinske črpalke in ker je bil eden izmed avtomobilov že hudo podhranjen (verjetno se dan prej ni dovolj najedel pirhov in potice), smo si v Črni privoščili prvi postanek in počakali na odprtje najbližje črpalke. Nato pa še nekaj ovinkov in že smo bili na Vrhu šteng. Le nekaj korakov od parkirišča smo že nataknili smučke in oddrsali proti Domu pod Peco. Vreme je obetalo lep dan, sonce nas je (skoraj preveč) prijetno grelo, pridno smo se mazali s sončno kremo, premagovali ovire (beri: podrte smreke), se jezili nad snegom, ki se je oprijemal kož, in vpijali nasvete bolj izkušenih turnosmukačev. Kmalu smo se znašli pri Domu pod Peco, kjer smo si privoščili zaslužen počitek in malico ter toplo sonce izkoristili za sušenje kož. Debate o tem, pod kakšnim kotom je najbolje nastaviti smuči, da se kože čim bolj učinkovito sušijo, ne bom obnavljala. Kar sami razmislite! Kmalu nad kočo je sledil prvi “oooo”, ko se je odprl razgled na pobeljene vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Ob vse bolj prostranih razgledih je bil vzpon proti vrhu pravi užitek. Kakšen dan! Počasi smo vsi pridrajsali na vrh Pece, kjer je sledilo obvezno fotografiranje in občudovanje razgledov. Za vse prste obliznit! 😀 Odsmučali smo v dveh skupinah, “tahitri” in “tapočasni”. Prvi so odbrzeli, da se je za njimi kar kadilo, in se spustili direktno do parkirišča. Drugi smo si vzeli malo več časa in spodnji del odsmučali naokoli po kolovozih in cestah, da smo se izognili gostim gozdovom. Ampak na pobočja Pece smo se podpisali prav vsi. In to z užitkom! Omeniti je treba tudi, da se je dalo (z nekaj truda) prismučati prav do avta. Sledila je še analiza in zabavna vožnja proti domu (smeha je bilo veliko več kot ovinkov). Vesna...

read more

Vabilo na pohod: Pot sedmih slapov v Istri

objavljeno ob 4. Apr 2018 v Vodniški odsek | ni koment.

Vabilo na pohod: Pot sedmih slapov v Istri

Dobimo se v nedeljo, 15. aprila 2018 ob 7:00 na makadamskem parkirišču za blagovnico Tuš v Domžalah. Z avtobusom se odpeljemo v bližino Buzeta v hrvaški Istri. Po prelepih stezah ob reki Mirni nas bodo vodili kolegi iz Planinskega društva Glas Istre. V neposredni bližini Buzeta namreč poteka Pot sedmih slapov, ki s svojimi smaragdnimi tolmuni ponuja pristno doživetje neokrnjene kraške narave. Naredili bomo krožno pot, začenši v soteski pritokov Mirne, nadaljevali prek pobočij do stare in zaščitene istrske vasi Kotli, kjer reka Mirna dolbe kotanjaste oblike v bel apnenec ter se vrnili do Buzeta ob reki, ki jo bomo tudi večkrat prečili s pomočjo velikih kamnov. Zato priporočam še rezervno obutev, ki jo boste pustili na avtobusu. Možnosti, da si boste zmočili svoje čevlje bo veliko, saj je pot lahko deloma tudi blatna. Pot je večinoma ravninska in primerna za vse pohodnike. Le na prvem delu, ko se bomo morali povzpeti iz soteske s prvimi slapovi, je pot na krajšem odseku tudi zelo strma, vendar je tudi ustrezno varovana. Skupne hoje s krajšimi postanki bo za približno šest ur, zato so obvezni dobri pohodniški čevlji ter dovolj tekočine in malica iz nahrbtnika. Predviden povratek v Domžale je po 19. uri. Obvezno imejte s sabo veljaven osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico) za prestop državne meje! Prispevek udeležencev je 10 EUR za člane PZS in 15 EUR za ostale, za otroke (P+O) v spremstvu obeh staršev, prispevka ni. Možno bo tudi poravnati članarino za vse, ki bi to želeli storiti ob tej priložnosti. Prijave so obvezne do srede, 11. aprila ali do zasedbe mest na avtobusu, pri Heleni Kermauner, vodnici PZS na tel.: 041 731...

read more

Na turno smuko nad Suho

objavljeno ob 23. Mar 2018 v Vodniški odsek | ni koment.

Na turno smuko nad Suho

Lani iz Rjave skale proti Komni, letos proti Rodici. Vmes pa še na Šijo, morda celo na Špik. Pač odvisno od energije in snežnih razmer. Čeprav se po snežno bogati zimi in kalorično bogati Veliki noči, za nič od naštetega ni za bati. Ponavljam lanski uvod … Če odmislimo jutranje zbiranje in vožnjo do izhodišča, se bo tokratno turnosmučarsko doživetje pričelo pred blagajno gondole, ki vodi do smučišča Vogel. Z njo se bomo po nakupu vozovnic tudi sami povzpeli do Rjave skale, večini znane kot Vogel. Ampak mi gorniki, moramo poznati razliko med Voglom in Rjavo skalo! Pa da ne potegnem v napačno stran … na Rjavi skali se bo vse šele dobro začelo. Od tu pa vse po novem. Ob smučišču Vogel se bomo na smučeh podali proti Šiji, markantni špički na smučiščem. Pot bi si lahko skrajšali z dvema vožnjama s sedežnico, ampak saj smo planinci, mi gremo peš. 😉 Z vrha Šije bo nato sledil ali spust proti planini Suha ali pa nadaljevanje direktno proti Rodici. Odvisno od snežnih razmer, opasti in izkušenosti vas, udeležencev. Kaj pa Špik? Špik je tam, nasproti Rodice, točneje severno od nje. Ponuja nam zanimivo alternativo v primeru neustreznega vremena oz. snežnih razmer. Po smuku z Rodice, oz. Špika, sledi vzpon proti Šiji, le da ga bomo končali ob prvem možnem stiku s smučiščem. Sledi le še spust po Žagarjevem grabnu, katerega bomo poizkusili zaključiti kar se da nizko. Vseeno pa ne moremo izključiti še sprehoda po kopnem do parkirišča. Bi še kako opisali načrtovani smuk? Lahko, a na kratko. Čaka nas pravi turnosmučarski bonbonček. Mi že komaj čakamo, da ga odvijemo! ZBOR IN POVRATEK Na velikonočni ponedeljek, 2. aprila 2018, ob 5:45 v Domžalah (parkirišče za blagovnico Tuš – bivši Vele), ob 6.15 v Ljubljani (pred Merkurjem v Vižmarjah), ali ob 7:45 pred blagajno gondole na Vogel. Povratek na zborna mesta popoldne oz. v zgodnjih večernih urah! STROŠEK IZLETA IN PREVOZA Strošek nakupa gondole krije vsak sam. Prevoz je načrtovan z osebnimi avtomobili. V primeru večjega števila udeležencev, se bomo na zbornem mestu porazdelili tako, da se bomo na pot odpravili s čim manj avtomobili. Stroške prevoza si nato delimo. OPREMA Popolna turno smučarska oprema, lavinski trojček, cepin, dereze, čelada, čelna svetilka s polnimi baterijami. Ne pozabite na osebno opremo za celodnevno turo (oblačila, sončna očala in sončna krema), malica in pijača. VREME IN OSTALE NEVŠEČNOSTI Predviden potek izleta bo izpeljan le v primernem vremenu in v primeru stabilnih in varnih snežnih, lavinskih razmer. Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti, cilja, prestavitvi izleta oz. v najslabšem primeru njegove odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan potek izleta. ZAHTEVNOST TURE V osnovi gre za lažjo turno smuko, ki pa se v primeru spihane snežne podlage lahko spremeni v nekoliko zahtevnejšo. Težavo lahko predstavljajo predvsem spihana pobočja, zato morate imeti s seboj obvezno cepin, dereze in čelado! VODSTVO, INFORMACIJE IN PRIJAVE Izlet bo vodil Matej Ogorevc, vodnik PZS. Prav tako je na voljo za vse dodatne informacije na elektronskem naslovu mogorevc@gmail.com oz. na telefonski številki 041/483-924. Prijave do petka, 30. marca 2018 do 12. ure na zgoraj omenjeni elektronski naslov. Število prijav je omejenih (8), zato pohiti s prijavo....

read more

Poročilo: Blagovica – Trojane

objavljeno ob 27. Feb 2018 v Vodniški odsek | ni koment.

Poročilo: Blagovica – Trojane

Vreme ni hotelo sodelovati že od najave pohoda naprej. Ne pa ne. Dež, sneg, vsega je bilo v napovedih, le lepega vremena ne. Ker pa smo vsi z vikendi zelo na tesnem, bi  prestavljanje pohoda najbrž prineslo več težav kot koristi, zato smo pohod od Blagovice do Blagovice čez Trojane in Špilk vseeno izvedli v načrtovanem času. A se je že takoj v začetku izkazalo, da bo vreme sitnarilo in da bo težko, da bomo obrnili celotni krog. Zato smo za vsak slučaj še pred začetkom prepeljali en avto na Trojane, za vsak slučaj, za častni umik. Slabo vreme povzroči tudi opazen usip udeležencev, seveda. Le sedem navdušencev se nas je nabralo. Pa smo šli. Najprej smo se povzpeli po ta strmi na Golčaj, se spustili v Borje in se spet povzpeli po poti E6 do grebena pod Rebrijo. Nekje v Borjah je začelo prav sitno rositi. K sreči smo bili potem v gozdu, a je višje iz megle še bolj in bolj rosilo. Na grebenu nas je ujel tudi sneg in to ne sploh ne malo snega, kar fino smo morali zagaziti! Vsak meter višine se je dobro poznal. Pod Rebrijo smo se morali odločiti, a ker vrha iz megle sploh ni bilo videti in ker je vedno bolj rosilo, smo jo mahnili kar počez pod Rebrijo. Obiskovati razgledni stolp v hudi megli nima ravno velikega smisla. Tako so nam preostale le še Trojane in njihovi slastni krofi in kremšnite. Za naprej, pod Špilk, ni bilo za it, dež, sneg, gaženje nam ni najbolj pri srcu. Špilk bo počakal, veliko lepši je v pomladnih barvah in oblačilih! Vseeno pa je bil izlet prav super. Dobro smo kljubovali in noge smo tudi dobro pretegnili, v taki nedelji smo naredili pravzaprav več, kot smo si predstavljali! Slike pa v...

read more

Vabilo: Pohod Blagovica – Špilk

objavljeno ob 27. Feb 2018 v Vodniški odsek | ni koment.

Vabilo: Pohod Blagovica – Špilk

Vabim vas, da gremo skupaj na zimsko pomladni pohod po krožni poti iz Blagovice do Špilka in nazaj v Črni graben. Pot je zanimiva v vseh letnih časih. Tokrat ne bo manjkalo teloha na severni strani Golčaja, zvončkov tik pred Trojanami, pomladne rese v Borjah, verjetno pa najdemo na poti tudi še kakšno zaplato snega. Dobimo se v nedeljo, 11. marca 2018 ob 7:30 v Blagovici, na manjšem parkirišču pri avtocestnem podvozu. Takoj bomo morali zagristi v prvo strmino do Golčaja. Sledil bo lepši del poti od Borij do Dolin in kmalu bomo na razglednem stolpu, ki ga je na Rebri postavilo planinsko društvo iz Blagovice. Naslednja postaja bo postanek za krofe na Trojanah. Okrepčani se bomo lažje prebili po cesti do Lipovca, nato pa jo bomo mahnili kar počez, po starih markacijah do znamenja na Kočni, naš cilj Špilk (965m), z manjšim bivakom, vpisno knjigo in žigom pa je že za vogalom. Sledi samo še spust vse do Blagovice. Skupaj bo za slabih 7 ur hoje v pohodniškem tempu. Oblecite in obujte se vremenskim razmeram primerno, s sabo imejte nekaj za preobleč, derezice (če jih imate doma) ter dovolj tekočine in kak prigrizek v nahrbtniku. Prijave so obvezne do petka, 9. marca, pri Heleni Kermauner, vodnici PZS na tel.: 041 731 797. Ob prijavi sporočite ali potrebujete oziroma ponujate lastni prevoz, da se bomo lahko vsi prepeljali do izhodišča. V primeru dežja bo pohod prestavljen na soboto, 17....

read more

Vabilo: Turnosmučarska tura na Kozji rob

objavljeno ob 13. Feb 2018 v Vodniški odsek | ni koment.

Vabilo: Turnosmučarska tura na Kozji rob

Turni smuk v okviru Vodniškega odseka Planinskega društva Domžale bo potekal iz Bohinjske Bistrice Kdaj: Nedelja, 18.02.2018. Zbirno mesto: parkirišče za Vele v Domžalah ob 6.00. Prevoz: z lastnimi osebnimi avtomobili. Cena: stroški bodo le za prevoz, kar se bo razdelilo glede na št. oseb v avtomobilih. Opis: Turo pričnemo na dnu nekdanjega smučišča Kobla v Bohinjski Bistrici. Najprej po smučišču nato pa v strmejši gozdnat svet do Planine za Liscem. Tu stoji odprta Orožnova planinska koča. Sledi zložnejša pot do konca planine ter nato še zadnji vzpon na Kozji rob. Spust bo potekal približno po smeri pristopa. Težavnost: Srednja. Skupno za vzpon 4-5 ur in sestop 1-1,5 ure. Smučanje po gozdu. Oprema: popolna turmnosmučarska oprema (smuči s turnimi vezmi, kože, srenači, turni pancarji, palice, čelada in lavinski komplet – žolna, sonda, lopata), primeren nahrbtnik, oblačila, pijača in hrana iz nahrbtnika, zaščitna oprema proti mrazu, vetru in soncu. Prijave: na elektronski naslov luka.skocir@gmail.com ali telefon 031 254 597 do petka, 16. 02. 2018 zvečer. Na ta kontakta dobite tudi vsa potrebna dodatna pojasnila. V primeru da bodo nestabilne snežne razmere se lahko cilj spremeni na bližnji vrh Šavnik. V primeru slabe vremenske napovedi pa bo izlet odpovedan. Vodja: Luka Skočir, vodnik...

read more

Poročilo: Veliki Draški vrh

objavljeno ob 17. Okt 2017 v Vodniški odsek | ni koment.

Poročilo: Veliki Draški vrh

Na eno izmed najlepših letošnjih jesenskih nedelj se nas je zbralo štirinajst lepega vremena željnih pohodnikov. Iz jutranje domžalske megle smo se zapeljali na sončno Pokljuko, pod planino Konjščico. Na planini nas je tudi ujelo še vedno močno sonce in hitro smo bili vsi v kratkih rokavih. Mimo žarečih macesnov je šlo počasi, na izravnavi Na jezercu je bil prvi postanek, a nas je kmalu pognalo višje, do Studorskega prevala in še naprej, po južnem grebenu do vrha Velikega Draškega vrha. Dan je bil res prekrasen, topel in brez vetra, razgledi pa za v slikanice. Triglavsko dvorišče. Tri ure do vrha v dobri družbi, prekrasnem vremenu in ob takih razgledih minejo mimogrede. Do Na jezercu smo se nato počasi spustili prek vzhodnega grebena ter vsak razpoložljivi trenutek porabili za občudovanje. Nekako se nam prav nič ni mudilo v dolino. Po šestih urah in pol hoje smo analizo prehojene poti naredili na še vedno sončnem Rudnem polju. Razpoloženje je hotela pokvarit le obvezna gneča skozi Bled, a se seveda nismo dali! Takem dnevu se lahko le čudiš ter se veseliš, da ti ga je uspelo užit. Pa še kdaj, prosim! Več slik v ALBUMu!...

read more

Družinski izlet na Kokoš

objavljeno ob 16. Okt 2017 v Vodniški odsek | ni koment.

Družinski izlet na Kokoš

Izlet bo potekal okviru Vodniškega odseka Planinskega društva Domžale. Namenjen in prilagojen je družinam z mlajšimi otroci.   Nedelja, 22. oktober 2017.   Zbirno mesto: Parkirišče pri (bivšem) mejnem prehodu Lipica, ob 10.00.   Opis: Pot na Kokoš je lahka in primerna za vse otroke, ki že hodijo. Višinska razlika med začetkom in vrhom je 250 m. Začetek je ravninski, kasneje pa v zmernem vzponu. Do vrha bomo hodili 1 – 1,5 ure v otroškem tempu. Na koči, ki je ob vikendih odprta, bo dovolj časa za igro in malico ali kosilo (bodisi iz nahrbtnika ali v koči). Pot navzdol bo potekala v smeri mimo igralnice Lipica, končali pa jo bomo pri Kobilarni Lipica, v družbi Lipicancev. Za prevoz avtov bomo poskrbeli v vmesnem času. Pot navzdol bo potekala okoli 1,5 ure v otroškem tempu. Pri kobilarni bomo končali do 15. ure, po tem pa po želji obiščemo še katero od kraških gostiln. Ogled kobilarne v okviru izleta ni načrtovan, lahko pa jo družine po koncu izleta ogledajo samostojno.   Oprema: udobni pohodni čevlji, primerno velik nahrbtnik za družinske potrebe, udobna pohodna oblačila, pijača (in hrana) iz nahrbtnika, zaščitna oprema proti morebitnemu mrazu ali vetru, v primeru najmlajših otrok pa lastni nahrbtnik oz. nosilka za otroka.   Cena: Prijavnine ni, vožnjo si uredi vsaka družina oz. udeleženci po svoje.   Prijave: na e-naslov dusan.prasnikar@gmail.com ali na mobilni telefon 031 694 134 do petka, 20.10.2017 zvečer. Na ta kontakta dobite tudi vsa potrebna dodatna pojasnila.   V primeru preslabe vremenske napovedi bo izlet odpovedan.   Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze...

read more

Vabilo na pohod na Veliki Draški vrh

objavljeno ob 6. Okt 2017 v Vodniški odsek | ni koment.

Vabilo na pohod na Veliki Draški vrh

Vabim vas, da gremo v območje žarečih macesnov in neverjetnih razgledov. Začeli bomo pod Planino Konjščica, se povzpeli do Studorskega prevala in od tu zavili na Veliki Draški vrh (2.243m), ki se strmo dviga nad dolino Krme. Pot je razgibana, na strmih odsekih deloma zahtevna. Skupne hoje bo za približno šest do sedem ur, zato so obvezni dobri pohodniški čevlji, rezervna oblačila, vključno z vetrovko in kapo, ter dovolj tekočine in kak prigrizek v nahrbtniku. Ob poti ni možnosti oskrbe v planinskih domovih. Dobimo se v nedeljo, 15. oktobra ob 7h na makadamskem parkirišču za blagovnico Tuš v Domžalah. Za prevoz do Pokljuke bomo uporabili osebne avtomobile. Kdor lahko, naj sprejme še dodatne pohodnike, da gremo z manj avtomobili na pot. Predviden povratek v Domžale je po 17. uri. Prijave so obvezne do petka, 13. oktobra, pri Heleni Kermauner, vodnici PZS na tel.: 041 731...

read more