Skoči na vsebino

ŠPORTNOPLEZALNA VADBA

Šport, ki ti napolni dušo.

Martina čufar

Urška Jerenec

koordinatorka športnoplezalne vadbe
040 307 771

Alpinistični odsek izvaja organizirano športnoplezalno vadbo za otroke, mladino in odrasle, ki jih zanima športno plezanje, v redno in sistematično vadbo, vodene plezalne izlete v plezalne centre in plezališča pri nas in v tujini. Vse vodene aktivnosti se izvajajo pod strokovnim vodstvom trenerjev.

Vadba se odvija v več starostnih skupinah. V posamezni skupini lahko vadi največ 8 oseb. Mesta v skupini se polnijo po principu “kdor prej pride, prej melje”. V primeru, da vadbo v skupini obiskuje manj oseb od še sprejemljivega minimalnega števila, se lahko vadeče prerazporedi v drug termin.

Vpis k vadbi poteka načeloma v mesecu avgustu, v primeru prostih mest, pa se nam lahko pridružite tudi kasneje. Za možnost vpisa pošljite mail na spo.domzale@gmail.com. oz. vodjo športnoplezalne vadbe.

Dejavnosti se odvijajo na umetni steni v plezališču na Rodici, na umetni steni na garažni hiši Domžale in v plezališču Šumberk (Knezove skale).

VPIS ZA ŠOLSKO LETO 2022/2023

Vpis poteka samo v fizični obliki (Kopališka 4, Domžale), kjer se plača prvi mesec vadnine in članarina PZS.

Rezervacije niso mogoče. Otroka lahko v primeru odsotnosti staršev prijavijo drugi družinski člani in bližnji, vendar morajo starši predhodno izpolniti prijavnico.

Vpis bo potekal v naslednjih terminih:

  • 11. in 18. avgust, 17:00 – 20:00: otroci, ki so vadili že v lanskem šolskem letu
  • 22. avgust, 18:00 – 20:00: otroci iz čakalne liste 2021/2022
  • 24. avgust, 18:00 – 20:00: vpis otrok novincev (v primeru prostih mest)
  • 17. avgust, 19:30 – 20:30: odrasli, ki so vadili že v lanskem šolskem letu
  • 31. avgust, 19:30 – 20:30: vpis odraslih novincev (v primeru prostih mest)

Cenik vadnine

1 h/teden

1,5 h/teden

2 h/teden

3 h/teden
(2 x 1,5 h)

Odrasli
(2 h/teden)

30 €

35 €

40 €

52 €

40 €

Popusti: – 10 % za drugega otroka in – 20 % za tretjega otroka iz iste družine.

Z VADBO PRIČNEMO 1. 9. 2022

SKUPINE
Začetniki: vadba je družabna in primerna za otroke začetnike, ki do sedaj še niso plezali. V skupini je do 8 otrok. Plezanje na nizki (balvanski) steni razvija otrokovo plezalno tehniko in izboljšuje moč, koordinacijo ter vzdržljivosti. Na treningi se pogosto končajo z razteznimi vajami, primernimi za otrokovo starost. Na visoki steni se otroci naučijo vse potrebne vrvne tehnike za varno plezanje z varovanjem od zgoraj pod vodstvom inštruktorja. Cilj vadbe na visoki steni je, da otroci postopno zgubijo strah pred višino.

Nadaljevalna skupina: V nadaljevalno skupino so vključeni otroci, ki plezajo že vsaj eno leto. Treningi so malo bolj intenzivni, večji je poudarek na plezalni tehniki. Postavljeni balvani so zahtevnejši ter usmerjeni k doseganjem zadanih ciljev o napredku otroka v tekočem šolskem letu. Treningi potekajo na balvanski in visoki steni.

Napredna skupina: Je namenjena otrokom in mladostnikom, ki od treninga želijo »nekaj več«. Treningi so intenzivni, trener ima za otroke zastavljen plan in cilje za tekoče šolsko leto. Otroci iz te skupine se udeležujejo tekmovanj in trenirajo vsaj 2x na teden.

SPLOŠNI POGOJI
Cenik vadbe in višina članarine sta objavljena na spletni strani društva (www.pdd.si). Vadbo obračunamo enkrat mesečno, ne glede na število obiskov. Ob vpisu poravnate vadnino za prvi mesec in društveno članarino, če le-ta še ni poravnana.
Račun prejmete za pretekli mesec na elektronski naslov, poravnate ga z nakazilom na transakcijski račun društva.

Znižana vadnina zaradi odsotnosti z vadbe se obračuna ob plačilu za naslednji mesec, a le v primeru:
– da je bila vadnina za nazaj v celoti poravnana
– vnaprej napovedane daljše odsotnosti (vsaj 2 tedna) – odsotnost je potrebno sporočiti na spo.domzale@gmail.com.            Daljša odsotnost lahko traja maksimalno en mesec, nato pa se mesto ponudi drugemu otroku.
– v primeru poškodbe – potrebno poslati zdravniško potrdilo na spo.domzale@gmail.com.

Zamujen trening lahko otroci (po predhodnem dogovoru s koordinatorko za otroške in mladinske programe) nadomestijo na katerem od starostno primernih terminov, ki so razpisani v tekoči sezoni. Za nadomeščanje se je potrebno dogovoriti vsaj 1 dan prej.

V primeru prenehanja obiskovanja treningov je potrebno otroka izpisati pred pričetkom novega meseca, kar storite s sporočilom na naslov spo.domzale@gmail.com. Ob izpisu je potrebno poravnati vadnino do dne, ko je bil otrok izpisan. Izpis za nazaj ni možen.

V primeru naknadnega vpisa otroka v skupino vam izdamo račun za sorazmerno nižji znesek. V primeru, da vadnina ni plačana 14 dni po opominu, je otrok avtomatsko izpisan iz skupine. Njegovo mesto v skupini se prepusti naslednjemu otroku iz čakalne vrste.

Planinsko društvo Domžale mora z vpisom otroka soglašati in ima pravico do zavrnitve vpisa.
Pogoj za obiskovanje vadbe je oddan vpisni list, urejena članarina PZS pri Planinskem društvu Domžale ter redno poravnana vadnina. Članarina PZS je vezana na koledarsko leto ter je obvezna zaradi zagotavljanja nezgodnega zavarovanja vadečih. V primeru koriščenja družinske članarine jo je potrebno plačati do konca januarja. V februarju je članarina vključena na položnico ob vadnini. Več informacij najdete na: https://clanarina.pzs.si/

Športno plezalna vadba poteka na Plezalni steni Rodica, ki se nahaja v prizidku Osnovne šole Rodica, Kettejeva ulica 13, Domžale. V času šolskih počitnic in praznikov treningov ni. Pridržujemo si pravico do spremembe terminov vadbe, spremembe cene vadnine iz objektivnih razlogov, razvrstitve v skupino, spremembe vaditeljev in izpisa otroka v primeru neupoštevanja pravil.

Fotografije, posnetki in imena ter priimki oseb, ki se bodo udeleževali treningov, tekmovanj ali plezalnih taborov, ki jih organizira društvo, so lahko objavljeni na spletnih straneh organizatorjev ali Planinskega društva Domžale. Posnetke ali fotografije nastopov na tekmovanjih in taborih ter dosežene rezultate na tekmovanjih društvo objavlja na svoji spletni strani z namenom informiranja javnosti in članov o dejavnosti društva.

Osebne podatke iz vpisnega lista bomo uporabljali za potrebe organizacije in izvedbe vadbe, vodenje prisotnosti, obračunavanje vadnine in obveščanje staršev o aktivnostih, povezanih z izvajanjem vadbe.

TEKMOVANJA
Trenerji presodijo otrokove sposobnosti in mu odobrijo morebitno sodelovanje na tekmah. V primeru, da se otrok prijavi na tekmo in je potem odsoten, bo v prihodnjem mesecu poleg treningov zaračunana še prijavnina na tekmo. Vse prijave so mogoče le pisno na spo.domzale@gmail.com

To je šport, ki ti napolni dušo. Je idealen za uresničevanje starega gesla: zdrav duh v zdravem telesu. Delajo mišice celega telesa, najpomembnejša pa je glava: da znaš sproščeno in učinkovito reševati probleme, ki ti jih zastavlja plezalna smer. In občutek, ko premagaš samega sebe, ko preplezaš smer, ki se ti je v določenem trenutku zdela nemogoča, to je tisto, ki ti da največ za življenje. Športno plezanje je odličen pripomoček za razvijanje samozavesti, pozitivne samopodobe, strpnosti … Je šport, ki nima starostne omejitve, saj so smeri v plezališčih vseh težavnostnih stopenj in vsak lahko najde sebi ravno pravšnji izziv.
Martina Čufar

Zadnji prispevki o Športnoplezalni vadbi

BREZPLAČNO VAROVANJE NA GARAŽNI HIŠI

Tudi letos bodo člani alpinističnega odseka Domžale izvajali brezplačno varovanje na plezalni steni.…

Razpis za vaditelja/trenerja športnoplezalne vadbe

Planinsko društvo Domžale objavlja razpis za vaditelja oz. trenerja športnega plezanja za otroke in …

Letošnja zadnja tekma Zahodne lige in solidne skupne uvrstitve naših plezalcev

Na zadnji tekmi Zahodne lige, ki je potekala v nedeljo 29. 5. 2022, na zunanji steni Plezalnega cent…

Tekma Zahodne lige v Žirovnici

Zelo dobro obiskano drugo težavnostno tekmo Zahodne lige je gostila Žirovnica. Tekme se je udeležilo…

Razpis za mednarodni mladinski poletni plezalni tabor

MEDNARODNI MLADINSKI PLEZALNI TABOR 7.8.- 13.8.2022Lokacija: Kotečnik, SlovenijaTabor bo potekal tik…

Tekma Zahodne lige v Kamniku

Drugi vikend v aprilu je v Kamniku potekala 3. tekma Zahodne lige. Zaradi velike udeležbe so organiz…

Na drugi tekmi Zahodne lige kar 13 mladih domžalskih plezalcev in plezalk

Plezalna tekmovanja v sklopu Zahodne lige so namenjena mladim plezalcem, ki šele vstopajo v svet tek…

Naš član Jaka Golob Rituper je dosegel 3. mesto na tekmi Zahodne lige!

12. decembra je v Športni dvorani Šenčur potekala tekma Zahodne lige. Tokrat so otroci in mladinci t…

Remont plezalne stene na Rodici je zaključen

Tudi letos je na plezalni steni na Rodici potekal remont.  V petek, 10.9. se je popoldan po treningi…

Več prispevkov …

Na vrh!