Športnoplezalna vadba

spo-1

[box] To je šport, ki ti napolni dušo. Je idealen za uresničevanje starega gesla: zdrav duh v zdravem telesu. Delajo mišice celega telesa, najpomembnejša pa je glava: da znaš sproščeno in učinkovito reševati probleme, ki ti jih zastavlja plezalna smer. In občutek, ko premagaš samega sebe, ko preplezaš smer, ki se ti je v določenem trenutku zdela nemogoča, to je tisto, ki ti da največ za življenje. Športno plezanje je odličen pripomoček za razvijanje samozavesti, pozitivne samopodobe, strpnosti … Je šport, ki nima starostne omejitve, saj so smeri v plezališčih vseh težavnostnih stopenj in vsak lahko najde sebi ravno pravšnji izziv.

Martina Čufar [/box]

 

Alpinistični odsek izvaja organizirano športnoplezalno vadbo za otroke, mladino in odrasle pod strokovnim vodstvom trenerja. , ki jih zanima športno plezanje, v redno in sistematično vadbo, vodeni plezalni izleti v plezalne centre in plezališča pri nas in v tujini.

Vadba se odvija v več starostnih skupinah:

V posamezni skupini lahko vadi največ 8 oseb. Mesta v skupini se polnijo po principu “kdor prej pride, prej melje”. V primeru, da vadbo v skupini obiskuje manj oseb od še sprejemljivega minimalnega števila, se lahko vadeče prerazporedi v drug termin.

Vpis k vadbi poteka načeloma v mesecu septembru, v primeru prostih mest, pa se nam lahko pridružite tudi kasneje. Za možnost vpisa pošljite mail na spo.domzale@gmail.com. oz. pokličite Živo Grgič, vodjo vadbe (040 599 458).

 

Dejavnosti se odvijajo na umetni steni v plezališču na Rodici, na umetni steni na garažni hiši Domžale in v plezališču Šumberk (Knezove skale).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja