Skoči na vsebino

Pohod na Kopitnik, 910 m

Pohod na Kopitnik bo v nedeljo, 24. marca 2024. 

Zbrali se bomo na parkirišču v športnem parku na Kopališki ulici v Domžalah. Odhod minibusa bo ob 7. uri. Odpeljali se bomo do Rimskih Toplic, kjer bo naše izhodišče poti. 

Pot nas bo vodila najprej do Lukovškega prevala, proti vrhu pa sledi daljši strm vzpon po večinoma vzhodnih pobočjih Kopitnika. Vrh dosežemo po zavarovani, a tehnično ne posebej zahtevni poti, s katerega se nam odpre lep razgled, ki seže vse do Snežnika. Pri sestopu se bomo najprej ustavili na postanku za malico v Koči na Kopitniku. Nadaljevali bomo po gozdni poti mimo več senožeti vse do Lurda (cerkev sv. Matere Božje v Ogečih) in tako krožno zaključili naš pohod.

V kolikor bomo imeli srečo, bomo našli tudi rastišče zavarovanega blagajevega volčina, ki odpira svoje dišeče cvetje ravno v tem letnem času.

Hoje bo za 5 ur, skupno s postanki bomo za pot porabili približno 7 ur in naredili nekaj več kot 700 vm. Pot je kondicijsko zahtevna zaradi premagovanja daljše strmine po kateri bomo dosegli naš razglednik nad Zasavjem ter zaradi zavarovanega dela poti tik pod vrhom. 

Hrana in pijača iz nahrbtnika, možen je topel obrok v Koči na Kopitniku.

Oprema: uhojeni planinski čevlji z dobrim podplatom, pohodne palice kdor jih uporablja, nahrbtnik z rezervnimi oblačili in osebnim kompletom prve pomoči, vetrovka in kapa za primer dežja.

Prispevek udeležencev za prevoz je 15 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 20 eur za ostale. 
Predviden povratek v Domžale je po 17. uri.

Zaradi organizacije izleta so obvezne prijave do zapolnitve mest na 20 sedežnem minibusu. Za prijave in več informacij pošljite SMS na tel. 041 731 797 ali pošljite mail na: helena.kermauner@gmail.com in pripišite vašo tel. številko. V primeru dežja bo pohod odpovedan.

Pohod bo vodila Helena Kermauner, vodnica PZS.

Lepo vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja