Skoči na vsebino

Izlet na Veliko planino po Otroški planinski poti

Na planincah luštno biti… bo že držalo, zato te vabimo z nami. Se sprašuješ kam? Odgovor imaš na dlani – na Veliko planino!

Otroška planinska pot na planino vodi mimo petnajstih postaj – točk izostrene pozornosti, ki so povezani v gibalno, raziskovalno, čutno in pokrajinsko gorniško doživetje. Pot poteka od Jelševega  konfina (1230 m) preko Gojške planine do Domžalskega planinskega doma na Veliki planini (1534 m).

Gre za lahko označeno in deloma neoznačeno pot, za katero bomo porabili približno eno uro. Pri Domžalskem domu si lahko naročite pijačo ali kak drug priboljšek, če tega že ne bo dovolj v nahrbtniku. Nato pa se bomo sprehodili še po Veliki planini;  kapelica Marije Snežne, vetrnica, starejši pohodniki pa do najvišje točke – Gradišče (1666 m).

Izlet je namenjen vsem osnovnošolskim otrokom ne glede na šolo, ki jo obiskujejo.

Zbor in povratek
V soboto, 13. aprila 2024, ob 8.00 v Dobu pri šoli, 8.15 v Domžalah na parkirišču v športnem parku Domžale in 8.30 v Preserjah pri Radomljah pred šolo- stari del. Povratek v Radomlje predvidoma 17.30, v Domžale ob 17.45 in v Dob  ob 18.00.
Organiziran bo prevoz z avtobusom.

Slabo vreme
V primeru močnega dežja izlet odpade.

Obvezna oprema
Gojzarji, nahrbtnik, udobne dolge hlače, vetrovka, kapa, rokavice, rezervno perilo, malica in  pijača, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, planinski dnevnik ter kakšen evro za priboljšek v koči.

Prijave
Pošljite do vključno srede, 10.4. 2024, na elektronski e-naslov angelina.bolta@guest.arnes.si
Ob prijavi naj bo navedeno: ime in priimek otroka, osnovna šola, razred in gsm starša.

Prispevek za izlet je 10 eur.  Denar prinesi na izlet – vodja izleta ga bo pobral na avtobusu.

Vodja izleta in informacije: Angelina Bolta (041 384 854), mentor planinske skupine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja