Skoči na vsebino

Leto 2020 je bilo drugačno za vse nas. Za nekatere je lansko leto bilo zelo težko, drugim pa je prineslo tudi kar nekaj lepih trenutkov in spominov.

V Planinskem društvu Domžale smo kljub situaciji zelo ponosni in zadovoljni nad rezultati leta 2020. Imeli smo rekordno število članov (721), za kar se zahvaljujemo vsakemu posebej izmed vas!

Vaša podpora nam daje motivacijo, da načrtujemo nove pohode, skrbimo za planinske poti in svoj planinski dom, organiziramo vodene plezalne vadbe,…

Rezultati nam dajejo zagon in voljo, da ne zapademo v brezvoljnost zaradi trenutne zdravstvene situacije, ki kroji ves naš program. 

Alpinistični odsek je izpeljal alpinistično šolo, ki jo je kar dvakrat prekinila epidemija. Izvedenih je bilo nekaj skupnih tur, eden od članov pa je v letu 2020 pridobil naziv alpinista. Z veliko truda in še več “papirologije” smo pridobili evropski projekt »Staying safe in the world of youth climbing – Projekt varnega plezanja za mlade«.

Športnoplezalna vadba je v tekočem šolskem letu prišla pod okrilje alpinističnega odseka, saj si želimo še večje povezanosti med vsemi plezalci in lažje organizacije. Ob vpisu v vadbe za otroke in odrasle je bilo zanimanje tako veliko, da smo bili primorani narediti čakalno listo. Dobri trenerji in super postavitev plezalne stene nam daje možnost odlične rekreacije in spletanja novih prijateljstev znotraj majhnih skupin. V preteklem letu je bila plezalna stena na Rodici deležna celovite prenove s strani naših članov. 

                                                                   Foto: Arhiv PDD

Enota za reševanje iz višin in ruševin je tudi v preteklem letu vadila svoje manevre. Svojo nesebično pomoč so ponudili ob poletnem neurju v Domžalah, kjer so sodelovali pri prekrivanju uničenih streh.

Gospodarski odsek je tudi lani v sodelovanju z našim najemnikom dobro in vestno skrbel za Domžalski dom na Mali Planini. Opravili so številna vzdrževalna dela in organizirali skupno delovno akcijo vseh članov planinskega društva. Ob obilici dela so uspešno krmarili tudi med vedno večjo birokracijo, ki je povezana z našim planinskim domom.

Markacijski odsek je veliko časa namenil urejanju Domžalske poti spominov in Ihanske krožne poti (gre za turistično pot, ki bi jo upravljalo PD Domžale v sodelovanju z Občino Domžale). Ponosni smo, da je luč sveta ugledal tudi zemljevid Domžale in okolica. Številni uporabniki zemljevida so presenečeni nad njegovo natančnostjo in dobro označenih poteh. Želimo si, da bo zemljevid dobro služil čim več pohodnikom in, da vam bo pokazal še kakšno čudovito, še neraziskano pot.

Vodniški odsek je izvedel 12 organiziranih skupinskih izletov in tur. Družili smo se tako na smučeh, kot v planinskih čevljih. Raziskovali smo različne dele naše Slovenije, pokukali pa smo tudi v tujino.

Mladinski odsek je otroke popeljal v planinski svet na kar dveh poletnih planinskih taborih. V času, ko so zdravstvene omejitve to dopuščale, so bili organizirani redni mesečni izleti.

Čeprav je današnji prispevek malo daljši, pa je ob vsemu opravljenemu delu in številnim prostovoljnim uram naših članov še prekratek. Hvala vsem članom, ker nam zaupate in zahajate v hribe v naši družbi. Upamo, da bomo tudi v letu 2021 čim več skupaj, ko bo to le mogoče. 

Foto: Jernej Južna in arhiv PDD

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja