Skoči na vsebino

Prvič letos skupaj v skali | plezalni izlet mladih športnih plezalk in plezalca

Saj stenca je že ok, ampak skala je pa le skala. V soboto, 24. februarja smo zasedli Babno, eno od mnogih sektorjev slovitega plezališča nad idilično primorsko vasico Osp.
 
Vremenska napoved je še dan prej grozila z rahlim dežjem in oblačnim vremenom. Kljub vsemu smo se odločili preizkusiti našo srečo, saj se glede na izkušnje vreme dostikrat spremeni na bolje. In res … ko smo prišli v Babno, nismo mogli verjeti svojim očem. Plezališče je bilo prazno, sonce pa je prav takrat pogledalo izza oblakov. Otroci so se takoj zapodili v smeri, ki so si jih pogledali in izbrali že med vožnjo proti Ospu.
 
Medtem ko so eni plezali svoje projekte, so se drugi sončili in jedli sendviče pod skalo. Na koncu dneva so zapisali svoje vtise, kjer jih je najbolj zmotila mestoma mokra skala, ampak so se družno strinjali, da bi tak izlet želeli ponoviti čimprej.
 
Še nekaj vtisov mladenk in mladca:
  • Sara: Danes smo se zjutraj zbral na stenci in s kombijem šli v Osp. Bili smo sama dobra družba, nikoli ni bilo dolgčas. Plezali smo praktično cel dan, še časa za malico skoraj ni bilo. Smeri so bile dolge, kar je zame nekaj novega. Bilo mi je všeč in veselim se prihodnjih spoznavanj plezališč.
  • Lovro: Današnji plezalni izlet je bil zelo zabaven. Edina pomanjkljivost je bila na predelih mokra skala in pa gneča na cesti na poti do Ospa. Sektor v katerega smo šli mi je bil všeč, ker je bil malo izven mojega stila, saj je bilo večina smeri usmerjenih v vzdržljivost in sem bil zelo vesel, da sem lahko vadil na njej. V glavnem mi je šlo plezanje odlično in uspel sem preplezati smer blizu mojega limita. Komaj čakam naslednji izlet.
  • Petja: Danes smo šli z društvom plezat. Dan smo začeli s 20 minutnim dostopom do plezališča, nato smo do štirih plezali. Vmes smo imeli seveda malico in odmore. Bilo je zelo zabavno plezalsko druženje in upam da se čim prej ponovi.
  • Zarja: Danes smo šli plezat. Na začetku smo videli da ne bo gužve in smo se tega zelo razveselili, saj to ni običajno za Osp. Tudi vreme se nam je posrečilo. Glede na to da je bil včeraj cel dan dež, nas je danes skoraj ves čas spremljalo sonce. Ta izlet mi je bil zelo všeč tudi zato, ker že dolgo nisem plezala v skali in bi ga v bližnji prihodnosti s to družbo z veseljem ponovila.
  • Iva: Zjutraj smo na Rodici vzeli opremo in jo dali v kombi. Med potjo smo si v vodniku ogledovali smeri, ki smo jih želeli splezati. Na parkirišču smo se naložili z opremo in začeli hoditi do plezališča. Ko smo prišli do pravega sektorja smo odložili opremo in šli plezat. Splezali smo veliko različnih smeri, večina jih je bilo zelo dolgih. Na enem delu stene je iz kapnika kapljala voda in stena je bila kje mokra. Ko nismo plezali smo se pogovarjali in jedli. Popoldne smo spakirali opremo in se napotili nazaj do kombija in šli domov. Upam da se takšen izlet čimprej ponovi.
  • Neža in njena prijateljica: Nisva bili zadovoljni z mokrimi predeli stene, bili pa sva zelo presenečeni, da sta blizu nas samo dva Italijana. Zelo veseli sva bili, da ni deževalo.
 
 
Spremljali sva jih trenerki Mateja in Špela. Fajn smo se imeli!
 
 
Zapisala in fotografirala Mateja Uršič

 

 
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja