Skoči na vsebino

Pohod po Šentiljski poti – 2. del

Na pohod gremo v soboto, 1. aprila 2023. Dobimo se na parkirišču v Športnem parku Domžale na Kopališki ulici v Domžalah, odhod minibusa bo ob 6. uri. Z minibusom za 20 oseb se bomo odpeljali do Šentilja, kjer bo ob 8.00 pri gostilni Belna pričetek naše celodnevne poti. 

Pred enim letom smo prehodili I. del poti, tokrat gremo raziskovat južni del, ki ga bomo prehodili v obratni smeri urinega kazalca in pot ponovno zaključili v Zg. Velki. Tudi tokrat nas bodo po Šentiljski poti vodili domačini Planinskega društva Paloma iz Sladkega vrha. 

Predviden čas ture s postanki: 8 – 10 ur.
Zahtevnost: lahka tura, kondicijsko zahtevna zaradi trajanja pohoda.
Hrana in pijača iz nahrbtnika, po zaključku ture bo možen topel obrok v okrepčevalnici na Zg. Velki.
Oprema: dobri pohodniški čevlji, pohodne palice (po želji), nahrbtnik z rezervnimi oblačili, vetrovka in kapa za primer dežja.
Prispevek udeležencev za avtobusni prevoz je 15 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 20 eur za ostale, za otroke (P+O) v spremstvu odraslih prispevka ni.

Predviden povratek v Domžale v večernih urah. Pohod bomo izvedli le v primeru ugodne vremenske napovedi.

Šentiljska planinska pot poteka po mejah občine Šentilj v dolžini 54 km. Tokrat bomo prehodili drugo polovico poti v skupni dolžini 30 km. Vsi udeleženci prejmejo dnevnik Šentiljske poti pred samim pričetkom pohoda, tisti, ki ste lansko leto prehodili I. del, ne pozabite na svoj dnevnik. Vsak pohodnik, ki prehodi Šentiljsko pot in to dokaže z žigi vseh kontrolnih točk v dnevniku Šentiljske poti dobi spominsko značko Šentiljske poti, na kateri je upodobljen vodnjak, ki ga bomo lahko videli na Zg. Velki.

V dnevnik bomo odtisnili 6 (lanskoletni) ali 7 žigov (novi dnevniki) od 12 kontrolnih točk: KT12 Šentilj – KT11 Kmetija Krsnik – KT10 Kmetija Efrl – KT9 Kmetija Gaube – KT8 Lovski dom  (Vranji Vrh)  – KT7 Rajšpova gomila (kmetija Rajšp) – KT6 Marija Snežna 

Zaradi organizacije izleta so obvezne prijave do zapolnitve mest na minibusu. Za prijave in več informacij o pohodu se obrnite na Heleno Kermauner, vodnico PZS, na tel. 041 731 797 ali mail helena.kermauner@gmail.com.

Lepo vabljeni!

 
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja