Skoči na vsebino

Poročilo s pohoda po Šentiljski poti

V soboto, 26. marca 2022, smo skupaj s člani Planinskega društva Poloma s Sladkega vrha prehodili 1. polovico njihove slikovite Šentiljske poti.

Iz Domžal smo krenili že malo po 6. uri, da smo pravočasno prispeli na naše izhodišče v Šentilju. Na pot smo se podali ob vodstvu domačina Rajka, markacista in varuha narave. Rajko budno pazi na stanje planinske poti, spremlja delo bobrov ob Muri in pregleduje stanje valilnic raznovrstnih ptic.

Naša pot je v večjem delu spremljala tok reke Mure na varstvenem območju Nature 2000. Bil je pravi pomladni dan, toplo sonce nas je spremljalo do poznega popoldneva, ko smo po dobrih 8 urah hoje in več kot 25 km prispeli do Zg. Velke. Gibali smo se po deželi čemaža, videli brod in mlin na Muri ter kar nekaj srnjadi ob poti.

V knjižici smo nabrali točno polovico žigov poti. V naslednjem letu nadaljujemo še po južni trasi in tako zaključimo krožno Šentiljsko pot. Še pred tem pa vabimo vse člane PD Paloma na skupen pohod po Veliki planini, ki bo 16. julija 2022.

Album s fotografijami

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja