Skoči na vsebino

PODOR POTI| pot čez Pasjo peč zaprta!

Na spodnji poti (severna varianta) preko Pasje peči prišlo do manjšega skalnega podora na ozkem in prepadnem mestu. Podor je še vedno aktiven.


foto: Andrej Čelesnik

Pot je poledenela in na delu zaradi aktivnega podora neprehodna, zato je do nadaljnjega ta odsek ZAPRT. Tudi zato, ker ne moremo izključiti dodatnega podiranja skaline nad, niti ne v območju poti.

Drug možni dostopi do Planine Kisovec:

  • iz Stahovice po zgornji poti (južni varianti), ki je tudi bolj priporočljiva za uporabo v zimskih razmerah.
  • iz Krivčevega.
  • s prelaza Volovljek.

OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja