Skoči na vsebino

ZAPRTA POT med slapom Orglice in Presedljajem

Ogromen skalni podor se je zgodil v severozahodni steni Rzenika, točneje v predelu imenovanem Ojstri rob. Podrt material je deloma zasul tudi planinsko pot, ki vodi iz bližine slapu Orglice proti prelazu Presedljaj po dolini Kamniške Bele.Zaradi zasute poti, nestabilnega terena in velike nevarnosti nadaljnjih podorov, je planinska pot ne delu med slapom Orglice in Presedljajem ZAPRTA.

Poti do slapu Orglice so normalno prehodne. PD Domžale dodatno opozarja na večjo količino finega prahu, ki je kot posledica podora, prisoten po celi dolini Kamniške Bele.

 

Foto: Matej Ogorevc


OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja