Skoči na vsebino

DPS: KT 17, Radomlje

Domžalska pot spominov, kontrolna točka številka 17, Radomlje, 325 m.

Radomlje so naselje v občini Domžale in se nahajajo približno 4 km severno od Domžal. Ležijo na levem bregu reke Kamniške Bistrice, skozi vas pa teče Mlinščica, umetni potok, ki se pri Volčjem Potoku napaja iz Kamniške Bistrice z reguliranim odjemom ob Homškem hribu.

Kontrolna točka se nahaja ob spomeniku NOB v Križkarjevih smrekcah, stojalo za žig, prosto dostopno. Vpis v knjigo ni možen. POZOR: dostop do žiga je neroden, potrebno je iti skozi zaprto leso konjeniškega kluba!

Do Radomelj pridemo s KT 16, Rudnik pri Radomljah v 1h 10min. Zemljevid. Višinski profil. GPS točke poti.

Povezava na zemljevide.

Spomenik NOB – ustanovitev radomeljske bojne skupine 1941.

Žig se nahaja na stojalu za žig ob spomeniku NOB v Križkarjevih smrekcah. Do spomenika je malo težje priti, saj je skrit za leso konjeniškega kluba. Najprej levo z glavne ceste ter takoj nato spet levo do lese konjeniškega društva Ježa. Na lesi so leva vrata vedno odprta, gremo skozi njih in po cesti naprej mimo večjega objekta na desni ter nato še mimo stanovanjske hiše na desni, ves čas naravnost.

Od avgusta 2019 je na levih vratih lese nameščena tudi obvestilna tablica, ki nakazuje, da se skozi leso pride do kontrolne točke.

Malo naprej od stanovanjske hiše na desni bomo videli spomenik na koncu travnika, pred manežo.

Stojalo za žig je za spomenikom. Do glavne ceste se vrnemo po isti poti.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja