Družinski izlet na Kokoš

ni koment.
Družinski izlet na Kokoš

Izlet bo potekal okviru Vodniškega odseka Planinskega društva Domžale.

Namenjen in prilagojen je družinam z mlajšimi otroci.

 

Nedelja, 22. oktober 2017.

 

Zbirno mesto: Parkirišče pri (bivšem) mejnem prehodu Lipica, ob 10.00.

 

Opis: Pot na Kokoš je lahka in primerna za vse otroke, ki že hodijo. Višinska razlika med začetkom in vrhom je 250 m. Začetek je ravninski, kasneje pa v zmernem vzponu. Do vrha bomo hodili 1 – 1,5 ure v otroškem tempu. Na koči, ki je ob vikendih odprta, bo dovolj časa za igro in malico ali kosilo (bodisi iz nahrbtnika ali v koči).

Pot navzdol bo potekala v smeri mimo igralnice Lipica, končali pa jo bomo pri Kobilarni Lipica, v družbi Lipicancev. Za prevoz avtov bomo poskrbeli v vmesnem času. Pot navzdol bo potekala okoli 1,5 ure v otroškem tempu.

Pri kobilarni bomo končali do 15. ure, po tem pa po želji obiščemo še katero od kraških gostiln. Ogled kobilarne v okviru izleta ni načrtovan, lahko pa jo družine po koncu izleta ogledajo samostojno.

 

Oprema: udobni pohodni čevlji, primerno velik nahrbtnik za družinske potrebe, udobna pohodna oblačila, pijača (in hrana) iz nahrbtnika, zaščitna oprema proti morebitnemu mrazu ali vetru, v primeru najmlajših otrok pa lastni nahrbtnik oz. nosilka za otroka.

 

Cena: Prijavnine ni, vožnjo si uredi vsaka družina oz. udeleženci po svoje.

 

Prijave: na e-naslov dusan.prasnikar@gmail.com ali na mobilni telefon 031 694 134 do petka, 20.10.2017 zvečer. Na ta kontakta dobite tudi vsa potrebna dodatna pojasnila.

 

V primeru preslabe vremenske napovedi bo izlet odpovedan.

 

Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze Slovenije.

napiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja