Članarina 2015

ni koment.
Članarina 2015

Članarina

Bistveni novosti članarine PZS za novo triletno obdobje sta zavarovanje za stroške reševanja v tujini s 24-urno asistenco in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini za vse kategorije članstva PZS. Za člane A+ velja kritje za ves svet, za vse ostale kategorije članstva pa v Evropi in Turčiji.

Zavarovalno jamstvo je omejeno izključno na izvajanje planinske dejavnosti, torej od izhodišča ture do sestopne točke ne glede na to, ali greste s planinskim društvom, sami ali s prijatelji.

Kategorije članstva in višina članarine v letu 2015

A+ polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z največjim obsegom ugodnosti 65 €
A polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z večjim obsegom ugodnosti 55 €
B polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z osnovnim obsegom ugodnosti 25 €
B1 polnoletna oseba – oseba, starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti 18,5 €
S+Š srednješolec ali študent do vključno 26. leta starosti 16 €
P+O predšolski ali osnovnošolski otrok in mladostnik   7 €

Družinski članarina: če sta starša člana, imajo predšolski otroci in osnovnošolci brezplačno članarino, srednješolci in študenti pa polovično ceno članarine.

Planinski vestnik ni več vključen v članarini A+ in A. Razlika med članarino A in B je sedaj glede nezgodnega zavarovanja, stroškov reševanja in zavarovanja osebne odgovornosti le v višini zavarovalne vsote. Za tiste posameznike, ki so bili do sedaj člani A PZS predvsem zaradi ugodnejše naročnine na Planinski vestnik, je s članskim popustom pri naročnini zagotovljeno, da bo v prihodnje kombinacija članarine B in naročnine na PV s članskim popustom cenovno celo malenkost nižja, kot je dosedanja članarina A (25 EUR + 29,25 EUR = 54,25 EUR, višina članarine A pa je 55 EUR).

Več o članstvu in članskih ugodnostih še na društvenih straneh.

 

napiši odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja