Skoči na vsebino

Vabimo | Mladinski izlet na morje

Zadnji izlet v tem šolskem letu bomo prilagodili letnemu času primerno in se podali na slovensko obalo. Čaka nas približno 2 uri lahke hoje od Strunjana do Portoroža in nazaj. Ta pešpot povezuje Strunjan in Portorož skozi tunel nekdanje ozkotirne proge Trst–Poreč. To preprosto moramo doživeti. Zdaj sonce, naslednji trenutek popolna tema in potem presenečenje – iz  mirnega in solinarskega Strunjana v monden in živahen Portorož. 

Izlet je namenjen vsem osnovnošolskim otrokom ne glede na šolo, ki jo obiskujejo.

Zbor
V soboto, 8. junija 2024, ob 7.00 v Preserjah pri Radomljah pred šolo – stari del in  7.15 v Domžalah na parkirišču v športnem parku Domžale (pri bazenu). Organiziran je avtobusni prevoz. 

Zaključek izleta
Izlet bomo končali med 17.30 in 18.00.

Vreme
Pohod bo v vsakem vremenu, v primeru dežja bo krajši in brez kopanja.

Obvezna oprema
Tokratni izlet je še vedno planinski, torej potrebna je vsa standardna oprema: pohodni čevlji, nahrbtnik, vetrovka, udobne hlače, malica in pijača, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh, vrečka za smeti in dnevnik Mladega planinca. Ker gremo na morje, nikakor ne pozabite na zaščito proti soncu (kapa s šiltom, sončna očala, krema) in seveda kopalno opremo (brisača, kopalke, vrečka za mokre stvari), dobrodošle so tudi kakšne družabne igre (karte). Nahrbtnik mora biti dovolj velik za vso opremo.

Prispevek za izlet je 10 evrov.

Prijave
Pošljite do vključno srede, 5. junija 2024, na elektronski e-naslov angelina.bolta@guest.arnes.si

Ob prijavi naj bo navedeno: ime in priimek otroka, osnovna šola, razred in gsm starša.

Vodja izleta in informacije: Angelina Bolta (041 384 854), mentor planinske skupine

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja