Skoči na vsebino

Bili smo na morju

Na čisto dovolj sončno in prav nič mokro nedeljo, 19. maja 2024, nas je 47 pohodnikov s Planinskim društvom Domžale obiskalo Baško na otoku Krku.
 
Obetali smo si lepe razglede, ne prenaporno planinsko turo, malce kopanja v morju in prijetno družbo. 
 
Natanko ob 6.00 je avtobus speljal s postajališča v Domžalah. Dolgo vožnjo smo premostili s postankom na Vratih Jadrana, po prihodu v Baško pa smo najprej posedli ob obali in si vzeli čas za kavo s pogledom na morje.
 
Od obale do cerkve sv. Ivana smo se že malce ogreli, ob razvalinah srednjeveškega mesta pa smo že bili nagrajeni s prvimi razgledi. Pot smo nadaljevali po čudovito urejeni, senčni in razgledni stezi vse do Planine Mjesec.  
 
Kdor je želel, se je lahko priključil skupini, ki se je prek Mesečevega platoja povzpela še na vrh Hlama (481 m). Sestopili smo po planinski poti, ki vodi po precej strmi grapi, pa vendar s svojo dišečo mediteransko vegetacijo ponuja svojstven ambient, ki ga lahko najdemo samo na otokih.
 
Za češnjico na tej naši tortici je seveda poskrbelo dovolj toplo morje. Po kratkem čofotanju v vodi smo se žal morali prehitro spet vrniti na avtobus.
 
Vožnja nazaj je minila v družbi razigranih otrok. Vsem nam je dobro del ta kratek pobeg na morje. Poslovili smo se z nasmehom, saj vemo, da se naslednje leto spet skupaj podamo po čudovitih poteh v okolici Baške.
 
več fotografij pa v Albumu z izleta 
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja