Skoči na vsebino

Vabimo | Pohod po Krku

Dobimo se v nedeljo, 19. maja 2024, ob 5.50, odhod avtobusa ob 6.00.

Prijave so zaradi zapolnitve mest zaprte! Lepo vabljeni na naslednje pohode.

Zbirno mesto: parkirišče v Športnem parku Domžale na Kopališki ulici v Domžalah. Z avtobusom se bomo odpeljali do Baške na otoku Krku. Tokratni pohod bo lažji, poln morskih razgledov in dišečih vonjav. Prehodili bomo tudi en mali delček zadnje čase čedalje bolj priljubljene poti Camino Krk.

Najprej se bomo podali na izjemno prijetno stezo z razgledi na Baško in otok Prvič. Pot nas bo res zlagoma pripeljala na planino Mjesec (380 m) ali Mesečev plato. Ta del poti je primeren res za vse generacije. Prva skupina bo lahko tukaj obrnila in se vrnila v Baško po isti poti pod borovci.

Drugi del poti bo povsem planinski. Čaka nas skalnat in precej oster teren, podoben luninem površju. Odpravili se bomo po nove razglede na vrh Hlam (461 m). V Baško se bomo vrnili po krožni poti »Ispod Zakama«. Za ta del poti so obvezni gojzarji ali treking čevlji z močnim, trdim podplatom.

Zaključek poti bo za obe skupini na Veli plaži v Baški. Hoje za prvo skupino bo za 2 uri, druga skupna bo potrebovala za krožno turo 4 ure. Obvezna je zaščita pred soncem (sončna krema, pokrivalo, dolgi rokavi) ter vsaj 2 litra vode in nekaj prigrizkov za malico iz nahrbtnika.

Predviden povratek v Domžale je okoli 19.00 ure. Obvezno imejte s sabo veljaven osebni dokument. Prispevek udeležencev za prevoz je 25 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 30 eur za ostale,​ za otroke (P+O) v spremstvu odraslih prispevka ni. V primeru dežja bomo pohod prilagodili razmeram.

Zaradi organizacije izleta so obvezne prijave do zapolnitve prostih mest na avtobusu. Za prijave in več informacij pokličite na tel. 041 731 797.  Prijave prek spletnega obrazca ali na tel: 041 731 797/SMS. Prijava velja samo ob povratni potrditvi.

Vodim: Helena Kermauner, vodnica PZS

Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja