Skoči na vsebino

Mladinski pohod | Limbarska gora (773 m)

Limbarska gora se nahaja severovzhodno od Moravč. Z vrha je lep pogled na okoliške vrhove v lepem vremenu pa se vidijo tudi Kamniške in Savinjske Alpe. Na vrhu stoji cerkev Svetega Valentina in gostinski lokal. Ob cerkvi pa je prijeten travnik z razgledom.

Izlet je namenjen vsem osnovnošolskim otrokom ne glede na šolo, ki jo obiskujejo. Izleta se lahko udeležite tudi starši, bratci, sestrice.

Zbor in zaključek izleta
V soboto, 18. maja  2024, ob 8.30  v Krašnji na parkirišču pri gasilnem domu, PŠ Krašnja, cerkvi. Izlet bomo zaključili okoli 14.00 na parkirišču v Krašnji.

Kako priti do Krašnje
Z avtoceste Ljubljana – Maribor, zapeljemo na izvoz Lukovica, nato pa sledimo stari cesti proti Blagovici in Trojanam. Ko se v levo odcepi cesta v naselje Krašnja, zavijemo nato po prednostni cesti in še desno, kjer parkiramo na danih parkiriščih.

Z Domžal po regionalni cesti mimo Doba, Prevoj, Lukovice, Trnjave, Kompolj prispemo do odcepa v naselje Krašnja, kjer zavijemo levo nato po prednostni cesti in še desno, kjer parkiramo na danih parkiriščih.

Opis poti
Pot bomo začeli v vasi in se sprehodili do glavne ceste jo previdno prečkali in se po makadamski cesti ob travniku, avtocesti, reki Radomlji po obeh bregovih, kolovozu med travniki in gozdni poti v  gozdu povzpeli na naš cilj. Pot je zelo dobro markirana z markacijami in smernimi tablami. Na sami poti pa nas bodo bodrili tudi…. Pridi in se prepričaj!

Čaka nas približno  3 ure hoje.

Vreme
Pohod bo v primeru močnega dežja odpovedan.

Obvezna oprema
Gojzarji, nahrbtnik, udobne hlače, vetrovko, kapa, rezervno perilo- majica, malica in pijača, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, dežnik, dnevnik Mladega planinca (če ga imaš) in dnevnik žigov DPS (če ga imaš), denar.

Izlet je brezplačen.

Prijave
Pošljite do vključno srede, 15. 5. 2024, na elektronski e-naslov angelina.bolta@guest.arnes.si
Ob prijavi naj bo navedeno: ime in priimek udeležencev, osnovna šola in gsm starša.

Vodja izleta in informacije: Angelina Bolta (041 384 854), mentor planinske skupine

Vabljeni!

foto: https://kamzavikend.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja