Skoči na vsebino

Pravljica na Komni

Sprva je bila tura planirana za nedeljo 10.03.2024, nakar se zaradi poslabšanja vremena odločim po pogovoru z načelnikom in  prijavljenimi udeleženci za en dan prej. Preverjam splet, poslušam mnenja izkušenih vodnikov, pa ponovno splet…. Udeležencem razložim vse kar je v povezavi z vremenom, kaj nas lahko čaka…

Odločitev pade v petek ob 19.00: Gremo!

Zbor udeležencev (12 nas je bilo na koncu: veliko odjav zaradi vremenskih razmer) je bil po načrtovanem razpisu. Na izhodišču, koča pri Savici, preverim opremo, določim Robija Farkaš in Aleksandro Šestir za svoja pomočnika in še enkrat razložim naš cilj. V spremstvu snežink pričnemo pisati našo pravljico o Pravljični Komni.

Pričeli smo po zložni zasneženi poti, v smeri proti Komna. Pot nas kmalu pripelje na prvo od 48 serpentino. Sledili smo v novem zapadlem snegu stopinjam pohodnika, s katerim smo se srečali tudi pri Domu na Komni. Pri 42 serpentini smo se za kratek čas ustavili, se spomnili s prižigom svečke na prijatelja, ter nadaljevali pot proti Domu na Komni. Vidljivost smo imeli dokaj lepo, snežilo je rahlo, tudi dokaj toplo je bilo. Pri 48 serpentini naredimo krajši počitek, se okrepčamo in po treh urah zmerne hoje dosežemo Dom na Komni. Odločimo se, da pot nadaljujemo naprej, do Doma pod Bogatinom na planini Na Kraju. Tukaj smo smeli opazovati vajo GRS Bohinj, v domu pa smo se srečali z IPV Slovenije in s Stratusam. Skratka, bili smo v popolnoma varnih rokah.
Na Domu v Komni se okrepčamo in počijemo. Glede na to, da v dolini letos ni bilo prave zime, se tukaj predamo zimskim radostim. Snežak, dričanje po riti, kepanje, poležavanje v snegu, ciljanje vej….ja lepo je vzbuditi otroka v sebi. Prav lepo smo se razigrali in res smo uživali ob spremstvu snežink.

Počasi se odpravimo po isti poti nazaj do našega izhodišča. Pri 48 serpentini se z Robijam odločiva, da udeležencem pokaževa uporabo žolne v primeru plazov. Udeleženci so tako lahko sami tudi opremo uporabili in iskali tako imenovanega Marjana – našli so ga!

Skratka, Pravljica o Komni je bila v celoti izpisana, vsi srečni in veseli! Sneženje nas je spremljalo cel dan, smeh prav tako in veselje na obrazu udeležencev ti vse pove.
Hvala vsem udeležencem na turi, prav tako Robiju in Aleksandri za vso potrebno pomoč.

Barbara Koželj, vodnica PZS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja