Skoči na vsebino

Z markacisti po DPS II, 2024

Tokrat je pred nami naslednja etapa Domžalske poti spominov, ki jo bomo obdelali v letu 2024: Trojane – Moravče. Etapa je tokrat res malce krajša, a to je še nedokončano delo iz leta 2023, ki ga moramo dokončati, da lahko nato začnemo znova. 

Dobimo se v nedeljo 3. marca 2024, ob 7.00, pred pisarno društva. Pohod je odprt in se nanj ni treba prijavljati, kolikor se nas zjutraj zbere, toliko nas pač bo!

Prevoz si bomo organizirali kar sami, nekako bomo pustili vozila v Moravčah in se odpeljali na Trojane. Tam začnemo s kavo in  zajtrkom in si priskrbimo krofe za malico. Nato pa za začetek malo trpkega asfalta, a k sreči ne za dolgo, na prevalu Učak, kjer se bomo spomnili rokovnjaštva v Črnem grabnu, zavijemo v hrib.

Čez Doline, mimo, oziroma kar skozi kmetijo Dolinar, se bomo počasi prevalili na zasavsko stran, kjer bomo vztrajali do konca vasi Borje. Nato do Golčaja in Limbarske gore, kjer se seveda ustavimo. Sledi še spust v Moravče, nekaj asfalta nas čaka, a ne bo prehudo. V centru Moravč, pri spomeniku, zaključimo in se nekako že prebijemo nazaj v Domžale.

Prav veliko kontrolnih točk tokrat ne bo, obdelali jih bomo pet, Trojane, Doline, Golčaj, Limbarska gora in Moravče, od KT 11 do KT 7. Hoje tudi ne bo prav veliko, v slabih štirih urah bi morali opraviti s traso. Tudi vzponov ne bo prav veliko, zna biti, da bo spusta celo več. Mraza ne bo, zato pričakujmo pomladnemu času primerno veliko blata. Spomladanska resa pa bo, južne strani so že lepo in dolgo obsijane s soncem.

Kdor ima čas in voljo – se vidimo!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja