Skoči na vsebino

Vabilo | Pohod na Mirno goro

Mirna gora je vrh v zahodnem delu Bele krajine in hkrati na jugovzhodnem robu Kočevskega Roga. Poraščena je z gozdom, malo pod vrhom pa stojita planinski dom Dom na Mirni gori ter delno obnovljena cerkev, katere zvonik danes služi kot razgledna ploščad.

Kdaj: v četrtek, 8. februarja 2024 (kulturni dan)
Zborno mesto: parkirišče pri športnem parku Domžale na Kopališki ulici, ob 6.45, odhod ob 7.00!
Izhodišče: Brezovica pri Črmošnjicah, ob 9. uri
Dolžina poti: cca 13 km
Čas Vzpona: cca 3 ure zmerne hoje
Čas Spusta: cca 1.45 h 
Skupaj: cca 6 ur in pol (s postanki in malico)
Višinska razlika: 508 m
Skupaj pridobljena višina: cca 810 m
Obvezna varovalna oprema: komplet prve pomoči, DOBRA VOLJA!
Zimska oprema: male derezice

Planinska oprema: dobri, uhojeni, visoki planinski čevlji, nahrbtnik, pohodne palice kdor jih uporablja, rezervna in topla zimska oblačila, rokavice in anorak za slučaj dežja ali snega, vreča za umazana oblačila, vrečka za smeti, telefon z napolnjeno baterijo, sončna krema in očala.
Hrana in pijača: iz nahrbtnika, visoko kalorične tablice, čokolada ali sadje, tekočine 1,5 l., topel obrok v planinskem Domu na Mirni Gori.
Neobvezna oprema: Fotoaparat, dnevniki in knjižice za zbiranje žigov, zemljevid, kompas

Vzpon: Iz vasi Brezovica pri Črmošnjicah se po brezpotju povzpnemo na 1.012 m visok vrh Škrilje. V nadaljevanju se priključimo označeni poti iz Vrčic, ki vodi na Mirno Goro, vse do 1.047 m visokega vrha.
Spust: Z vrha se spustimo mimo planinskega Doma na Mirni gori in razglednega stolpa preko Planine in vasice Rodine do vasice Naklo, kjer nas bo pri cerkvi Sv. Jakoba pričakal avtobus, ki nas popelje domov.

TEŽAVNOST in ZAHTEVNOST ture

Kategorija poti: Lahka označena in neoznačena pot
Kondicijska zahtevnost: Kondicijsko nezahtevna
Zahtevnost po dolžini poti: Tehnično nezahtevna
Potrebni in priporočeni dokumenti: Planinska izkaznica (članarino bo mogoče poravnati tudi na avtobusu), osebni dokument, kartica zdravstvenega zavarovanja.
Način prevoza: Pohod bo organiziran z avtobusnim prevozom. Zaradi organizacije avtobusnega prevoza naprošam, da se prijavite le, če se boste zagotovo udeležili izleta. 
Cena prevoza: Prispevek udeležencev za prevoz je 15 eur za člane s planinsko izkaznico PZS in plačano članarino za tekoče koledarsko leto, 20 eur za ostale in člane, ki nimajo poravnane članarine. Za otroke (P+O) v spremstvu odraslih, prispevka ni.

Prijave: obvezne prijave najkasneje do torka, 6. februarja 2024, na SMS 041 816 504 ali mail m.skulj@gmail.com.

Vodja izleta: Matjaž Škulj, vodnik PZS

V PRIMERU SLABE VREMENSKE NAPOVEDI TURA ODPADE! V tem primeru vas obvestimo. 


OPOZORILO:  Za udeležbo na turi vsak udeleženec na podlagi podatkov razpisa potrjuje, da fizično, zdravstveno in tehnično izpolnjuje pogoje za uspešen potek in zaključek ture, da bo upošteval plan ture, Častni kodeks slovenskih planincev, da s svojim ravnanjem ne bo povzročal nevarnosti sebi in udeležencem ture. Da bo uporabljal varovalno opremo na mestih kjer obstaja nevarnost padca, padajočega kamenja, zdrsa in ostalih nevarnosti v planinah, kjer je zato predvidena in priporočena ali jo zahteva vodnik. V kolikor ima udeleženec zdravstvene ali kakšne druge težave, ki bi lahko vplivale na potek ture, mora pred turo o tem obvestiti vodjo ture. Prav tako ni zaželeno oddaljevanje od skupine brez vednosti vodnika ali ostalih udeležencev ture in dogovora. Glede situacije na terenu ali vremenskih sprememb se lahko spremeni tudi potek ture.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja