Skoči na vsebino

Mladinski izlet – Pokljuka in sankanje

Ker je tokratna zima bolj zelena, se bomo odpravili tako željeno belo preprogo iskat na Pokljuko. Trenutne razmere na tem območju zagotavljajo dovolj snega, da bo januarski izlet lahko izveden v pravi zimski podobi, sneženi.

Z Rudnega polja se bomo peš odpravili na planino Uskovnica, naredili krog po planini, se spočili v planinskem domu in se po isti poti vrnili na Rudno polje.

Na območju športnega centra na Pokljuki si bomo vzeli še čas za snežne radosti, sankanje, zato sanke ali podloge le imejte s seboj.

Izlet je namenjen vsem osnovnošolskim otrokom ne glede na šolo, ki jo obiskujejo.

Zbor in povratek V soboto, 27. januarja 2024 ob 8.00 pri OŠ Dob, 8.05 v športnem parku Domžale in 8.15 pri OŠ Preserje pri Radomljah.

Povratek v Radomlje predvidoma ob 16.15, v Domžale ob 16.25, v Dob ob 16.30.

Slabo vreme Izlet bo v vsakem vremenu. Glede na razmere se bo tura prilagodila, sankanje pa morda odpadlo. Če se bomo na zborno mesto vrnili prej, vam predhodno sporočimo.

Obvezna oprema Gojzarji, gamaše, nahrbtnik, tople dolge hlače (smučarske), bunda, pulover oz. majice v slojih, kapa, rokavice, malica in topla pijača v termovki (dovolj, da bo tudi še kaj za po sankanju), kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, planinski dnevnik, opcijsko dežnik (palerina), kakšen evro za priboljšek v koči in nenazadnje dovolj velik nahrbtnik. Priporočamo tudi sončna očala (s kremo se namažite že doma). Pa seveda sanke ali druge pripomočke za sankanje.

Rezervno perilo (predvsem hlače, nogavice, obutev, majico) imejte posebej v torbi/vrečki ki jo boste lahko pustili na avtobusu.

Prijave in cena Prijave sprejemamo izključno preko elektronskega obraza in sicer do zasedenosti mest oz. do vključno četrtka, 25. januarja. Cena izleta je 10 €. Denar prinesi v soboto na izlet – vodja izleta ga bo pobral na avtobusu.


Ostale informacije
dobite pri vodji izleta, Dušan Prašnikar, vodnik PZS, 031 694 134, dusan.prasnikar@gmail.com

ČLANARINA

Na izletu bo otrok lahko poravnal članarino za leto 2024 (9 €), v tem primeru naj ima s seboj dnevnik Mladi planinec, da se znamkica takoj prilepi. Sicer pa priporočamo družinsko članarino (najmanj en starš in en otrok), ki jo lahko poravnate v pisarni PD ob sredah med 19.30 in 20.30.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja