Skoči na vsebino

Veselo in zanosno vstopamo v Novo leto

V Planinskem društvu Domžale smo zaključili leto 2023 z obilico optimizma in z željami, da bomo tudi v letošnjem letu znali stopiti skupaj in ustvariti polno različnih zgodb ter podob našega druženja.
 
V društvu smo imeli v letu 2023 44 članov z A članarino, 411 članov z B članarino, 58 članov je bilo srednješolcev in študentov, 219 predšolskih in osnovnošolskih članov, ter 28 pridruženih članov drugih društev z D članarino, skupaj nas je torej kar 761 članov.
 
Še posebej smo ponosni na 165 aktivnih članov, ki organizirajo in se udeležujejo naših aktivnosti kot prostovoljci na enem ali več področij v društvu. Ti so člani Upravnega odbora, so markacisti, skrbijo za Domžalski dom, so vodniki in mentorji planinskih skupin, člani Alpinističnega odseka, člani Enote za reševanje z višin in iz ruševin, vodijo Alpinistično šolo, upravljajo s Plezalno steno na Rodici, vodijo Športnoplezalno šolo, promovirajo varstvo gorske narave ali pa so člani Nadzornega odbora.
 
V letu 2023 smo namreč zabeležili kar 474 aktivnosti! Največ, kar 135, je bilo izvedenih delovnih akcij, največ na obsežni notranji obnovi Domžalskega doma, ki se sedaj ponaša tudi s prenovljeno predavalnico, veliko na vzdrževanju široke mreže planinskih poti, nekaj tudi na Plezališču Rodica. Pester program Alpinistične šole je kar 55-krat razpisal vaje in predavanja na različnih zanimivih lokacijah. Vodniški odsek je izvedel 34 pohodov, tur in izletov za vse generacije. Organizirali smo 13 različnih dogodkov, več predavanj, Benkotov memorial, Zbor članov in skupne aktivnosti za obeležitev 70-letnice Domžalskega planinskega doma na Veliki planini. Naša udeležba je bila zabeležena na 22 različnih tekmovanjih in prireditvah. Za samo delovanje društva pa je dodatno zabeleženih še 214 različnih aktivnosti, od priprave gradiv na Razpise, do rednih sestankov odsekov in Upravnega odbora.
 
Naj se predanost društvu in skupna uspešnost razvija in izkaže tudi v letu 2024!
 
Helena, predsednica društva

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja