Skoči na vsebino

Vabimo | Praznični pohod na Veliko planino

Vabimo vas na že tradicionalni praznični pohod. Čaka nas 24 urno doživetje Velike planine z veliko dobre volje ob prazničnem planinskem vzdušju.

Skupina je (pre)polna, novih prijav ne moremo več sprejemati.

Dobimo se v sredo, 27. decembra 2023 ob 14.00, na parkirišču v športnem parku na Kopališki v Domžalah, kjer se razporedimo v avtomobile in se zapeljemo do prelaza Volovljek (Kranjskega Raka). Pot od izhodišča do Domžalskega planinskega doma na Veliki planini bomo prilagodili glede na višino snega na planini, hodili bomo približno dve uri.

Med hojo bomo spremljali sončni zahod in ko se bodo prižgale prve zvezde, bomo mi že varno v zavetju planinskega doma. Čakala nas bo topla krušna peč, dobra hrana in urejene sobe.

Večer bomo preživeli ob družabnih igrah. Veseli bomo novih idej! Če kdo pozna kakšno zanimivo igro za skupino, bo lepo vabljen da igro popelje naprej.

Naslednje jutro gremo po zajtrku ponovno na obhod po planini. Zlagoma se bomo vračali do izhodišča ter se do 14. ure vrnili v Domžale.

Za udeležbo je potrebna zmerna kondicijska pripravljenost ter planinska oprema: planinski čevlji, nahrbtnik, topla oblačila, vetrovka, kapa, rokavice, gamaše (če jih imate že doma), oblačila za preobleči. Obvezno pa še: čelna svetilka in pohodne derezice. V primeru novozapadlega snega priporočamo krplje (niso obvezne), nekaj jih je na voljo za izposojo na društvu.

Ker gre za praznični pohod, bo vsak od nas zelo vesel majhnega darilca. Vzemite s sabo en vam ljubi predmet in ga, pospremljenega s spomini, podarite naprej. Podrobnejša navodila prejmete ob prijavi.

Prispevka za pohod ni, stroške za hrano in spanje uredite sami v Domžalskem domu. Za udeležence pohoda je cena nočitve z zajtrkom 21 eur, kar lahko poravnate tudi z dobropisom za prehojeno Domžalsko pot spominov. Za vse prijavljene je že urejena tudi rezervacija za spanje in vam tega ni potrebno urejati posebej.

Število udeležencev na pohodu je omejeno, za pohod so obvezne prijave do 25. decembra 2023 na mail helena.kermauner@gmail.com ali na tel.: 041 731 797.

Prisrčno vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja