Skoči na vsebino

Silvo Karo: Od lesenega do zlatega cepina

Silvo Karo je leta 2022 v Brianconu v Franciji prejel zlati cepin za življenjsko delo na področju alpinizma in tako postal drugi slovenski alpinist, ki je prejel to prestižno nagrado.

Silvo Karo je eden glavnih akterjev zlate dobe slovenskega alpinizma. Rodil se je leta 1960 na Brdu pri Ihanu. V svoji knjigi Alpinist, ki je izšla leta 2018, iskreno piše, da se lahko prav Planinskemu društvu Domžale in Občini Domžale zahvali, da je lahko obredel dobršen del svetovnih gorstev. Nikoli ne pozabi omeniti družine, Planinske zveze Slovenije in številnih sponzorjev iz Domžal in drugod, ki so ga podpirali na izjemni poti. Bil je pobudnik za izgradnjo prve moderne plezalne stene v Sloveniji, postavljene v Hali komunalnega centra v Domžalah. Je tudi ustanovitelj Festivala gorniškega filma.

V Knjižnici Domžale bodo 4. decembra 2023, ob 19. uri, odprli fotografsko razstavo z naslovom Silvo Karo: Od lesenega do zlatega cepina. Sledil bo krajši kulturni program, ki ga bosta s petjem in glasbo sooblikovala baritonist Marko Kobal in citrar Tomaž Plahutnik. Z obiskom nas bo počastil tudi Silvo Karo. Razstava bo na ogled do 5. januarja 2024.

Ob mednarodnem dnevu gora in v okviru festivala Brati gore vas v ponedeljek, 11. decembra 2023, ob 19.00, vabimo v Knjižnico Domžale na pogovor s Silvom Karom in predstavitev knjige Alpinist. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja