Skoči na vsebino

Mladinski izlet na Čreto | razpis

Novembrski izlet nas bo popeljal na štajersko stran Trojan, na Čreto. Čreta je del Dobroveljske zakrasele planote med Vranskim, Braslovčami in Nazarjami in se proti zahodu stika z Menino planino. Naš cilj bo Planinski dom na Čreti. Ob dovolj energije pa še bližnji cerkvici, s katerih je lepši razgled na Zgornjo Savinjsko dolino in proti vzhodu. Že na poti na planoto pa se vmes odpira razgled na vzhodni del Spodnje Savinjske doline in proti Posavskemu hribovju.  

Naša pot se prične na Vranskem, v spodnjem delu še malenkost skozi naselje, potem pa pretežni del skozi gozd. Vmes je kakšen odsek nekoliko strmejši, pot je povsem varna. Planinski dom na Čreti bo odprt.

Izlet je namenjen vsem osnovnošolskim otrokom ne glede na šolo, ki jo obiskujejo.

Zbor v soboto, 25. novembra 2023 ob 7.40 pri OŠ Preserje pri Radomljah, ob 7.50 v Športnem parku v Domžalah in ob 8.00 pri OŠ Dob.  

Povratek ob 15.20 pri OŠ Dob, ob 15.30 v Športni park Domžale in 15.40 pri OŠ Preserje pri Radomljah.

Obvezna oprema: gojzarji ali treking čevlji, nahrbtnik (dovolj velik), tople in udobne dolge hlače, kapa, rezervno perilo, malica in pijača, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), vrečka za smeti, planinski dnevnik, dežnik/pelerina (v primeru dežja) in opcijsko kak evro za dodatno pijačo ali prigrizek v domu.

Zahtevnost: Pot je zmerno zahtevna, skupno se dvignemo za okoli 600 m nadmorske višine, sama hoja v otroškem tempu pa bo skupno trajala cca 4 ure.

Slabo vreme: izlet bo tudi, če bo deževna napoved. Sam potek bomo prilagodili razmeram.

Prijave do vključno četrtka, 23. novembra 2023 preko tega spletnega obrazca.

Cena izleta je 10 €. Denar prinesi v soboto na izlet – vodja izleta ga bo pobral na avtobusu.

Ostale informacije dobite pri vodji izleta, Dušanu Prašnikarju, vodniku PZS, 031 694 134, dusan.prasnikar@gmail.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja