Skoči na vsebino

Družinski izlet na Mrežce

V nedeljo, 29. oktobra 2023, ste vabljeni na družinski izlet na Mrežce.

Podali se bomo na izjemen razglednik proti Triglavu, malo pod mejo 2.000 m. Zgornji del poti vodi skozi macesnov gozd in nadejamo se lepih jesenskih barv. Čeprav bi morali biti v tem času macesni že skoraj zlatorumene barve, bomo vseeno deležni začetka barvne preobrazbe.

Naše doživetje roba Pokljuke bomo pričeli s parkirišča ob Medvedovi konti. Sledili bomo planinski poti mimo Blejske koče na Lipanci in naprej do vrha Mrežc. Ob povratku nazaj bomo na Blejski koči naredili daljši postanek, kjer bo možno pojesti kaj toplega. Pot je lahka in primerna za družine, katerih otroci so sposobni vsaj 3 ure samostojne hoje, ali pa se otrok še udobno nosi v otroškem nahrbtniku. V primeru preslabe vremenske napovedi bo izlet odpovedan.

Zbor
Nedelja, 29. oktober 2023 ob 9.00 na parkirišču Mrzli studenec.

Lokacija parkirišča

Od tu se bomo z avtomobili zapeljali še cca 7 kilometrov po makadamski cesti do našega izhodišča. Iz Domžal do parkirišča na Mrzlem studencu je cca 1 ura vožnje z osebnim vozilom.

Povratek

Z izletom zaključimo sredi popoldneva.

Obvezna oprema
Pohodni čevlji (lahko tudi nizki, a z dobrim podplatom), udobne dolge hlače, športna majica, topli sloji oblačil in rezervna majica, kapa/trak, nahrbtnik, primerna količina pijače in opcijsko malica ali kak priboljšek, vrečka za smeti, dnevnik mladega planinca.

Prijave
Prijave na e-naslov: dusan.prasnikar@gmail.com do sobote, 28. 10. 2023 do 18. ure.

Strošek

Lastni prevoz, vodenje je brezplačno. 
Ostale informacije dobite pri vodji izleta, Dušan Prašnikar, vodnik PZS, 031 694 134.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja