Skoči na vsebino

Nasmejani otroci in starši po prvem planinskem izletu to šolsko leto

Prvi izlet smo organizirali kot orientacijski pohod po ihanski kulturni in športni dediščini in sicer v organizaciji Kulturnega društva Ihan, Turističnega društva Ihan in Planinskega društva Domžale. Vsega skupaj se je pohoda udeležilo preko 60 otrok s starši.
 
Udeleženci se se razdelili v 10 skupin, vsaka šola je šla z mentorji kot svoja skupina, družine pa so večina štartale zase. Štart in cilj pohoda je bil pri Gasilskem domu v Ihanu. Vsaka ekipa je dobila karto z vrisanimi tremi točkami, ki so jih na poti morali najti. Prva je bila le streljaj od štarta, namenjena pa je bila osnovam orientacije s karto. Pogovorili smo se, kako nam karta služi pri izletih in konkretno kako slediti potem na današnjem izletu. Za dodatno doživetje in spoznavanje kraja pa sta bili naslednji dve točki. Prva pri cerkvi sv. Kunigunde na Taboru. Tu je Andreja Paternoster, tudi avtorica gradiva o cerkvi, s predanostjo predstavila značilnosti cerkve. Skupine so nadaljevale pot skozi gozd po planinski poti do Brda in od tam naprej po Ihanski krožni poti do cerkve sv. Miklavža. Tu je Aljaž Janc popestril pohod predvsem mlajšim udeležencem z zabavno igro in ob tem povedal še kako zanimivost o tej cerkvi. Sledil je zadnji del poti s povratkom do cilja. Večina ekip je za celotno pot s postanki potrebovala 2,5 ure, nekatere tudi 3 ure.
 
Ob koncu je udeležence pričakal še sladko-sadni pozdrav. Ne zgolj zaradi tega priboljška, pač pa ker so udeleženci res uživali na sami pot, smo se po koncu radostnih nasmehov poslovili z željo, da se vidimo še na ostalih izletih in poteh. 
 
Dušan Prašnikar
 
foto: Dušan Prašnikar in Angelina Bolta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja