Skoči na vsebino

Vabimo: sečoveljske soline in strunjanski klif

V jeseni nadaljujemo z obiski krajinskih parkov. Lansko leto smo obiskali praznik jabolk na Kozjanskem, letos se podamo do sečoveljskih solin in pod strunjanski klif.

12.10.2023 smo zapolnili vsa mesta!  

Na izlet še posebej lepo vabimo vse člane planinskih društev Kamniško-Bistriškega območja.

Dobimo se v soboto, 14. oktobra 2023, ob 6.45 (odhod ob 7.00), v Domžalah, na parkirišču v športnem parku na Kopališki ulici.

Najprej se bomo ustavili v Krajinskem parku Strunjan in v centru za obiskovalce spoznali kaj je to Stjuža, nato pa si po krožni poti ogledali ta krasni del slovenske obale.

Po zasluženi malici iz nahrbtnika se bomo z avtobusom prepeljali vse do Dragonje, kjer bomo vstopili v Krajinski park Sečoveljske soline. 

Po parku nas bo vodil naravoslovni vodnik, nam pojasnil postopek pridobivanja soli ter prikazal ostale značilnosti zavarovanega območja.

Izletu bomo dodali še ogled Forma vive v Seči ter majhno presenečenje na obali.

Za pot se primerno oblecite, saj bomo izlet izvedli v vsakem vremenu. Vrnitev v Domžale načrtujemo po 19. uri.

Prispevek udeležencev: za člane planinskih društev MDO KBO* je prispevek 8 eur in vključuje prevoz, obisk Krajinskega parka Strunjan, voden ogled Muzeja solinarstva in obisk v vrtu kaktusov. Za otroke (P+O) v spremstvu staršev prispevka ni. Za ostale udeležence je prispevek 25 eur.

Zaradi potrebne organizacije izleta se prijavite prek spletnega obrazca ali pošljite prijavo na SMS 041 731 797. Prijave zbiramo do zapolnitve avtobusnih sedežev oziroma do vključno četrtka, 12. oktobra 2023. V kolikor se kdo od prijavljenih izleta ne bo udeležil, naj prosim pravočasno sporoči in odstopi svoj sedež ostalim! Pri prijavi na SMS napišite Ime, priimek in vaše planinsko društvo.

Več informacij o izletu vam z veseljem posredujem Helena Kermauner, vodnica PZS pri PD Domžale, mail: helena.kermauner@gmail.com.

Prijazno vabljeni!

Meddruštevni Odbor planinskih društev Kamniško-Bistriškega območja

* Avtobusni prevoz in ogled muzeja krije Planinska zveza Slovenije za člane Planinskih društev Kamniško-Bistriškega območja: PD Bajtar, PD Blagovica, PD Domžale, GRS Kamnik, PD Janez Trdina Mengeš, PD Kamnik, PD Komenda, PD Moravče in PD Onger Trzin.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja