Skoči na vsebino

Orientacijski pohod po ihanski kulturni in športni dediščini

Pohod organiziramo Turistično društvo Ihan, Kulturno društvo Ihan in Planinsko društvo Domžale. Namenjen je otrokom, družinam in ostalim zainteresiranim.

  • Sobota, 30. september 2023
  • Zbirno mesto: Gasilski dom v Ihanu ob 8.30. Parkiranje pri podružnični OŠ Ihan, za Pizzerijo Dante (od šole je 100 m do gasilskega doma).
  • Zaključek izleta: okoli 12. ure pri gasilnem domu Ihan

 

Vabimo vas na pustolovsko orientacijsko raziskovanje okolice Ihana. Preko posameznih točk na tej poti boste lahko spoznali lokalne zanimivosti in dediščino Ihana.

Pot je dolga cca 6 km. Ni zahtevna in je primerna tudi za otroke, ki so sposobni prehoditi to dolžino. Hodi se tako po gozdni poti, makadamski cesti in po lokalni asfaltirani cesti.

Orientacijski pohod bo potekal v skupinah (mlajši otroci v spremstvu mentorjev planinskih skupin, starejši v skupinah, družine samostojno). Skupine bodo štartale vsaka zase z manjšim časovnim zamikom in prejele karto z vrisanimi točkami, kjer so postaje v naravi. Na postajah skupine čakajo zanimive naloge.

Pohod bo potekal v vsakem vremenu. Udeleženci orientacijskega pohoda sodelujejo na lastno odgovornost.

  • Oprema: primerni pohodni čevlji in udobna oblačila, zaščitna oprema proti morebitnemu soncu ali mrazu/vetru, pijača in/ali prigrizek iz lastnega nahrbtnika.
  • Prispevek: Udeležba na pohodu je brezplačna.
  • Prijave: do vključno četrtka, 28. septembra 2023 preko tega spletnega obrazca.
  • Dodatne informacije: 041 384 644 (TD Ihan) ali 031 694 134 (PD Domžale).

 

Prisrčno vabljeni!

 

Turistično društvo Ihan,
Kulturno društvo Ihan,
Planinsko društvo Domžale

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja