Skoči na vsebino

Podobe s pohoda na Prisank / Prisojnik

Tura na Prisank je bila v letnem planu objavljena in načrtovana za prvo nedeljo v avgustu. Ko pa smo začeli nekaj dni prej spremljati vreme, je bilo kmalu jasno, da vikend ne bo pravi za obisk gora, kajti celotno Slovenijo je zajela ena najsilovitejših vremenskih ujm. Pohod smo prestavili za en mesec.
 
Je pa v začetku septembra že veliko drugih dogodkov in priložnosti, tako se nas je zjutraj, na dan pohoda, pred Erjavčevo kočo pod Vršičem zbrala le manjša skupina prijavljenih. 
 
Pred nami se je razvil vremensko eden lepših dni, ko je sijalo sonce in ni bil vroče in je pihljal veter, ki ni bil mrzel. V odlični družbi in ob čudovitih razgledih smo začeli dan in imeli smo kaj videti! Dih jemajoči pogledi na sosednje bližnje in daljnje vrhove.
 
Za vzpon smo izbrali Grebensko pot, za sestop Slovensko pot. Hodili smo v umirjenem tempu. Prvi del poti nas je spremljala Ajdovska deklica, nato smo ugledali prednje okno, se povzpeli ob jeklenicah, malce si pomagali z rokami in že smo bili po dobrih štirih urah na vrhu. Tudi sestop nam ni povzročil kakšnih večjih težav. Previdnost seveda ni odveč, pot je mestoma zdrsljiva.
 
Čudoviti razgledi, kar nekaj cvetja in dobra družba. Je še kaj več, kar bi si lahko želeli?
 
 
foto ALBUM: udeleženci pohoda

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja