Skoči na vsebino

Vabilo na ogledno turo: Cipernik

Menda je lep razgled z njega… ampak tega še ne vemo, ker še nismo bili gor. Bomo pa skušali to nedeljo najti pot na vrh in se razgledati. Da pa ne bomo iskali markacije eno za drugo kot običajno… se bomo tokrat bolj osredotočili na samo pot oz. brezpotje… Krenili bomo s parkirišča ob jezeru Jasna in se ob potoku Mala Pišnica skušali prebiti na vrh z južne strani. Ker gre za ogledno turo, nas lahko marsikaj preseneti: npr: prečenje potoka, nekaj malega plezanja, iskanje poti, se morda kdaj malo vrniti in poiskati boljši prehod… In četudi ne najdemo poti na vrh, bo sigurno zanimivo! 😉

Kdaj: v nedeljo, 11. junij 2023
Zborno mesto: Domžale, Kopališka ulica (parkirišče v Športnem parku Domžale)
Čas odhoda: 6.10h
Čas prihoda: pozno popoldne
Prevoz: lastna vozila udeležencev in vodje (po dogovoru)
Strošek: stroški prevoza
Oprema: popolna planinska oprema (planinski čevlji, nahrbtnik, topla oblačila, vetrovka, kapa, rokavice, napitek, malica, oblačila za preobleči, pohodne palice, sončna očala, krema…)
Težavnost: Gre za težavno turo! Hoja po strmem terenu. Potrebna je dobra kondicijska pripravljenost in zanesljiv korak na strmem pobočju.
Prijave: do vključno petka, 9.6.2023, ko bomo tudi vedeli kaj več o vremenu, saj bo tura izpeljana le v primernem vremenu. Št. udeležencev bo omejeno.
Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru njegove odpovedi, v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan potek ture.
Info: po telefonu: 031/254-597 še rajši pa po elektronski pošti: luka.skocir@gmail.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja