Skoči na vsebino

Družinski izlet v jamo Pekel in na Ponikovski kras

V nedeljo, 14. maja 2023, ste vabljeni na družinski izlet na Ponikovski kras. Gremo v jamo Pekel (pri Šempetru v Savinjski dolini), pred tem pa se bomo sprehodili po Gozdni in geološki učni poti v okolici jame. Območje je del Krajinskega parka Ponikovski kras v Spodnji Savinjski dolini.

Na učni poti bomo spoznali naravne in tudi kulturne značilnosti ponikovskega krasa z gozdovi in kraškim poljem s požiralniki. Učna pot je dolga cca 2 km in kljub nekaj vzpona lahka in jo bomo tudi v primeru dežja zlahka prehodili.

Jama Pekel se ponaša z zelo raznolikimi jamskimi tvorbami in čeprav ni tako poznana kot jame na Krasu, ponuja res lepo doživetje jamskega sveta. Ogled traja slabo uro.  Tudi če bo slabo vreme, nas to ne bo ustavilo za prijetno druženje in spoznavanje naravnih lepot krasa.

Izlet je primeren tudi za mlajše otroke, ki so sposobni vsaj ene ure samostojne hoje.

Zbor: nedelja, 14. maj 2023 ob 9.30 na parkirišču pred jamo Pekel.

Povratek: Z izletom zaključimo okoli 12. ure.

Obvezna oprema
Pohodniški čevlji (po možnosti vododržni, za mlajše otroke izjemoma tudi škornji), udobne dolge hlače, dežnik oz. pončo, pijača in opcijsko malica ali kak priboljšek (pri jami je Turistični dom), vrečka za smeti.

Slabo vreme
Tudi če bo, bo izlet v vsakem vremenu.

Prijave
Prijave na e-naslov: dusan.prasnikar@gmail.com do vključno sobote, 13. 5. 2023.

Strošek
Edini strošek je vstopnica v jamo, za odraslo 12 €, za otroke od 4 leta starosti 8 €. Če bomo večja skupina, pa še kak evro manj.

Ostale informacije dobite pri vodji izleta, Dušan Prašnikar, vodnik PZS, 031 694 134.

Lepo vabljenI!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja