Skoči na vsebino

Otok Krk in pohod po kanjonu Vrženica

Dobimo se v nedeljo, 21. maja 2023, zjutraj ob 5.50, odhod avtobusa ob 6.00.

Prijave na pohod so zaprte. Zaradi izjemnega zanimanja bomo pohod ponovili tudi naslednje leto!

Zbirno mesto: parkirišče v Športnem parku Domžale na Kopališki ulici v Domžalah. Z avtobusom se bomo odpeljali do Baške na otoku Krku. Med vožnjo po otoku bomo lahko opazili posamezne črke hrvaške glagolice, ki so vklesane v kamnite skulpture širom otoka kot spomenik zgodovini in kulturi kraja.

Nas pa čaka zahteven pohod po zelo razgibanem terenu. Najprej nas bo pot vodila ob obali, kjer bomo našli skrite zalive in čudovite plaže. Tukaj bo ravno pravi čas in prostor za prvi postanek. Nato pa nas čaka dvourna pot po kanjonu Vrženica. Na poti je potrebno premagali posamezne skalne skoke, za kar je potrebno nekaj gibčnosti pri napredovanju. Ob izhodu iz kanjona se bomo usmerili na drugo stan otoka in se spustili do Vele luke s krasno peščeno plažo. Pot nazaj bo krajša, vendar nas najprej čaka 300 m vzpona brez sence, da prečimo suhozidna območja in pridemo do izhodišča v Baški. Med potjo nazaj bomo spoznali mrgare, ki jih lahko najdemo samo v okolici Baške. Čemu služijo, izveste na pohodu.

Hoje je za 6 ur, skupno s postanki bomo za pot porabili približno 8 ur in naredili nekaj več kot 700 vm. Obvezni so gojzarji ali treking čevlji z močnim, trdim podplatom, zaščita pred soncem (sončna krema, pokrivalo, dolgi rokavi) ter vsaj 3 litre vode in nekaj prigrizkov za malico iz nahrbtnika.

Predviden povratek v Domžale je okoli 22.00 ure. Obvezno imejte s sabo veljaven osebni dokument. Prispevek udeležencev za prevoz je 25 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 30 eur za ostale,​ za otroke (P+O) v spremstvu odraslih prispevka ni. V primeru dežja bomo pohod prilagodili razmeram.

Zaradi organizacije izleta so obvezne prijave do zapolnitve mest na 30 sedežnem avtobusu. Za prijave in več informacij pokličite na tel. 041 731 797 ali pošljite mail na: helena.kermauner@gmail.com in pripišite vašo tel. številko. Prijava velja samo ob povratni potrditvi.

Vodiva: Helena Kermauner in Matjaž Škulj, vodnika PZS.

Lepo vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja