Skoči na vsebino

Velikonočni tabor AO v Paklenici

Prva udeleženca tabora Alpinističnega odseka (Andrej in Jasna) sva prišla že v četrtek zvečer in prevzela ključe apartmajev, v petek zjutraj pa že plezala v Stubu smer Danaja. V petek zvečer smo se v malce okrnjeni sestavi zbrali vsi udeleženci tabora in se dogovorili za naveze in smeri, ki bi jih plezali naslednji dan.

Sobotno jutro nas je presenetilo s prijaznimi temperaturami in jasnim nebom. Ena naveza se je podala v Aniča Kuk (Klin), ostali pa smo skupinsko napadli Oprosti mi pape, pol naveze pa je »varovalo« apartmaje in najmlajšega udeleženca Pavla. Nekaterim je Oprosti mi pape že zadostil apetit po plezanju, udarniki pa so seveda napadali dalje. Vid in Luka sta preplezala Ča je od Draga je od Draga, Andrej in Janez pa Frau Bluher in podaljšala smer Pozabljeni raz še za 1 raztežaj. Ob petih, ko so se zbrali na parkirišču, je točno po napovedi začelo deževati.

Uspešen dan smo proslavili na terasi.

Nedelja je bila, kljub napovedi dežja, sončna in idealna za plezanje. Vid in Luka sta najprej preplezala Kameni croissant in še Frau Bluher, Andrej in Janez Flex & Rex, kasneje pa še z Julijo in Nejcem Nejčevo varianto pripravniškega stebra. Šteri so »premagali« Severni greben. Manca in Andrej pa popoldan splezala še Pozabljeni raz.

Ponedeljek je postregel z močno burjo, a perspektivca Vid in Luka se nista pustila odgnat ter splezala še Dr.Frankenstiin. 

Jasna Pečjak, načelnica Alpinističnega odseka
foto: Jasna, Andrej

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja