Skoči na vsebino

Vabimo: družinski izlet na Sivko nad Žirmi

Na aprilskem družinskem izletu se podajamo v hribovje nad Žirmi. Naš cilj bosta Sivka (1008 m) in Planinska koča na Mrz’lk. Preko tega območja je potekala Rapalska meja med Italijo in nekdanjo Kraljevino SHS. Na lokaciji planinske koče je stala nekdaj stražarnica. Sivka je kontrolna točka Slovenske planinske poti. Ker je vrh gozdnat, nam bo lepe razglede ponujala pot do bližnje planinske koče. V koči se boste lahko okrepčali s planinsko malico na žlico.

Hojo bomo pričeli v vasi Ledinica pri Žireh. Vzpon bo potekal po grebenski poti in najprej bomo osvojili Sivko, odtisnili žig, potem pa se podali še do planinske koče.

Zbor
Nedelja, 16. april 2023 ob 9.30
na parkirišču Čistilne naprave Žiri.

Povratek
V popoldanskih urah.

Obvezna oprema
Gojzarji ali treking čevlji, nahrbtnik (dovolj velik), tople in udobne dolge hlače, zgornja oblačila v plasteh (za lažje uravnavanje temperature), rezervna majica, pijača in opcijsko lastna malica (pri koči bo možnost tople malice), zaščita pred mrazom in soncem, vrečka za smeti, dnevnik za žig.

Zahtevnost
Pot ni zahtevna. A vseeno bo potrebno prehoditi dobrih 10 km in premagati 600 m višine. Predviden čas hoje v otroškem tempu je cca 4 ure. 

Slabo vreme
V primeru deževne napovedi bo izlet odpadel.

Prijave
Prijave na e-naslov: dusan.prasnikar@gmail.com do sobote, 15. 4. 2023. Stroška prijavnine ni.
Ostale informacije dobite pri vodji izleta, Dušan Prašnikar, vodnik PZS, 031 694 134.

foto: http://www.pdziri.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja