Skoči na vsebino

Prehodili smo Šentiljsko pot, II. del

Čeprav je bil 1. april 2023, ni šala, da smo s 30 km poti in 1.500 višinskih metrov opravili za malo šalo. 
 
14 članska ekipo PD Domžale je po Šentiljski poti vodil Rajko, markacist PD Paloma, ki ima v skrbništvu celotno, 54 km dolgo pot, ki se vije po meji občine Šentilj. Pred enim letom smo s PD Domžale prehodili severni del poti, ki poteka predvsem ob reki Muri, letos smo opravili z južnim, bolj vinogradniškim delom poti in s tem zaključili celoten krog.
 
Ponovno smo začeli v Šentilju in se podali v nasprotni smeri urinega kazalca. Tako smo po celotni poti opravili celo z več višinskimi metri, kot bi ji v nasprotni smeri. Najprej smo trčili na močno ograjeno avstrijsko državno mejo ob mejnem prehodu Šentilj, dosegli Brlogo – najvišjo točko poti in nato prav kmalu obrnili proti razcvetelim pobočjem, polnim sonca in dobrovoljnih ljudi.
 
Daljši postanek smo imeli na kmetiji Gaube, malo krajši pri lovskem domu na Vranjem vrhu, tik pred nočjo, po 10 urah hoje, smo prispeli do Zgornje Velke, kjer smo imeli zaključek. 
 
Vsi, ki so v dveh pohodih izpolnili vse žige v Dnevniku Šentiljske poti, so prejeli spominsko značko. Čestitamo prejemnikom!
 
Na dolgem pohodu smo imeli čas za tkanje novih prijateljskih vezi in že smo dogovorjenim, da gremo naslednji mesec ponovno skupaj na potep v nove kraje.
 
vodila in zapisala: Helena K.

foto: udeleženci pohoda  ALBUM
 
 
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja