Skoči na vsebino

Od Svete Trojice do Planinskega doma Ušte

Na sončno sobotno jutro se nas je na pohod odpravilo 14 pohodnikov in 3 spremljevalci. Na poti so nas vodile markacije in smerokazi. Večji del poti smo hodili po grebenski gozdni poti, kjer smo spoznavali in prepoznavali spomladanske cvetlice. Med hojo so se nam odpirali čudoviti razgledi na ljubljansko kotlino z okolico, reko Savo, na Kamniško-Savinjske Alpe, Domžale s širšo okolico, Črn graben in na moravško stran. Stopali smo v lahkem koraku, klepetali, poslušali ptičje petje.

Pot nas je vodila mimo grajskega vodnjaka do prvega vrha Murovica, kjer smo imeli krajši postanek, se okrepčali in v planinski dnevnik odtisnili žig ter ob odhodu pozvonjčkljali. Na poti smo se ustavili ob zapisu Jurija Vege. V preteklem tednu so pohodniki pristopili k matematičnemu tekmovanj, pri katerem se podeljujejo Vegova priznanja.

Nato se je pot začela strmo vzpenjati in nas pripeljala do vrha Cicelj, kjer smo imeli daljši postanek. Okrepčali smo se z malico iz nahrbtnika, se igrali in odtisnili žig v dnevnik žigov DPS. Gozdna pot se je začela spuščati in nas pripeljala do vasi Katarija, kjer smo se povzpeli do cerkvice svetega Miklavža. Tu smo imeli krajši postanek za okrepčilo.

Pot nas je naprej vodila po cesti skozi vas do Planinskega doma Ušte nad Moravčami, kjer pa smo naš pohod tudi zaključili. Pred odhodom smo čas namenili igri na igrišču ob domu, odtisnili smo še en žig v dnevnik DPS in vpisali pohod v dnevnike Mladi planinec. Več pa naj povedo slike v albumu:

zapisala: Angelina Bolta, vodja izleta – mentorica planinskega krožka na OŠ Domžale in POŠ Ihan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja