Skoči na vsebino

Maja Šuštar Habjan lednoplezalna zmagovalka domžalske tekme in SHS pokala

Minuli vikend je v Domžalah potekalo tekmovanje odprtega državnega pokala in pokala Slovencev, Hrvatov in Srbov (SHS) v tekmovalnem lednem plezanju. Tekme se je udeležilo 45 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi tudi naša Maja Šuštar Habjan, ki se je med oprimki in visečimi sodčki znašla najbolje od vseh deklet. Čestitamo ji tudi za zmago skupnega seštevka SHS pokala in skupno 4. mesto evropskega pokala v lednem plezanju.

Tekmovanje se je odvijalo na plezalni steni na garažni hiši v Domžalah. Tekmovalci in tekmovalke so se najprej pomerili v treh kvalifikacijskih smereh, najboljših 6 deklet in 12 fantov pa še v dodatni finalni smeri. Močno previsna stena je ponudila pravi spektakel,še toliko bolj zaradi odličnega plezanja slovenskih lednih plezalcev in plezalk. 1. mesto med moškimi je osvojil Marko Guna (AO PD Rašica), tik za njim je na 2. stopnički stal Gregor Šegel (AO PD Ljubljana-Matica), 3. mesto pa sta si delila David Bouffard iz Romunije in Marek Cerni iz Slovaške. V ženski konkurenci je z veliko prednostjo na prvem mestu stala najboljša slovenska tekmovalka in ledna plezalka leta Maja Šuštar Habjan (AO PD Domžale), 2. mesto si je priplezala Nadja Korinšek (AO PD Trbovlje) , 3. pa Katja Brunec (AO PD Kranj).

kgs_pzs_ledno_plezanje_shs_pokal_domzale_2023_foto_samo_kham__7_
Za lednoplezalne tekmovalce je bila to zadnja tekma v letošnji dolgi sezoni. V njej je si je Maja Šuštar Habjan v skupnem seštevku priplezala 1. mesto skupnega pokala Slovenije, Hrvaške in Srbije, za povrh vsega pa še 4. mesto na evropskem lednoplezalnem pokalu, katerega se udeležuje precej množičnejša in močnejša konkurenca.

 
Povzeto po pzs.si.
Foto: Samo Kham, Matevž Maček/MM media

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja