Skoči na vsebino

Maja Šuštar Habjan, najuspešnejša slovenska ledna plezalka

Maja Šuštar Habjan, članica Alpinističnega odseka Planinskega društva Domžale, je najuspešnejša slovenska športnica v tekmovalnem lednem plezanju zadnjih let.

Občina Domžale je 14. februarja 2023, na prireditvi Naj športnik leta 2022, ki je potekala v organizaciji Zavoda za šport, Maji podelila srebrno priznanje za izjemne rezultate v lednem plezanju.

Planinska zveza Slovenije je na alpinistično-plezalnem večeru 16. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem plezanju, turnem smučanju in lednem plezanju za leto 2022.

Maja Šuštar Habjan (AO PD Domžale) je tudi po izboru PZS najuspešnejša slovenska športnica v tekmovalnem lednem plezanju zadnjih let. 

Maja, članica AO PD Domžale, je v letu 2022 dosegla sledeče vidnejše rezultate tako na slovenskih kot na mednarodnih tekmah.

  1. mesto na odprtem državnem prvenstvu v lednem plezanju v Domžalah (26.3.2022)
  2. mesto na 1. tekmi evropskega pokala v lednem plezanju v Žilini, Slovaška (26.11.2022)
  3. mesto (4. v evropski razvrstitvi) na 2. tekmi evropskega pokala v lednem plezanju v Brnu, Češka (3.12.2022)
  4. mesto na odprtem slovensko-hrvaško-srbskem pokalu v lednem v Zagrebu, Hrvaška (10.12.2022)

Tudi v letu 2023 Maja Šuštar Habjan nadaljuje z nizanjem uspehov, saj je  ta vikend  prejela medaljo za 3. mesto na evropskem pokalu v tekmovalnem lednem plezanju v Glasgowu.

Čestitke Maji za vse tekmovalne uspehe!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja