Skoči na vsebino

Pohod po DPS, 2023, I. del

V letu 2022 smo markacisti PD Domžale prvič načrtno v enem letu obdelali Domžalsko pot spominov, pot, ki jo imamo v skrbništvu in katere del tudi vzdržujemo.

S tem bomo nadaljevali tudi v letošnjem letu, v štirih pohodih bomo prehodili celotno traso, tokrat v obratni smeri urinega kazalca.

Lepo vabljeni tudi ostali pohodniki, da se pridružite markacistom pri obhodu po DPS. S prvim pohodom začnemo to soboto, 21. januarja 2023, prehodili bomo del DPS od Moravč do Domžal, zgornjo varianto čez Cicelj.

Dobimo se v soboto zjutraj, ob 6:15, na avtobusni postaji v Domžalah. Do Moravč se odpeljemo z avtobusom, ki odpelje ob 6:26, nazaj pa pridemo peš po skoraj desetih urah hoje. Prijava ni potrebna.

Začnemo v Moravčah, se dvignemo do Doma na Uštah, kjer bomo morda le ujeli odpiralni čas za kavo, nato pa se odpravimo proti Grmačam, Katariji in Ciclju. Od tam sledimo grebenu čez Murovico in do Sv. Trojice. Na Zavrhu bomo upali, da bo okrepčevalnica pri Nataliji odprta. Po predahu ponovno sledimo grebenu Rebri in se spustimo do Oklega. Še spust do Brda in mimo Tabora, nato pa sledi vzpon na Veliki vrh ali Križentaver. Do Domžal nam tako ostane le še spust in končni skok čez Šumberk. Za zaključek pa preverimo ali imajo še kaj dnevnikov poti v Mozart baru in naredimo analizo.

Če imate svoje (nedokončane) dnevnike poti DPS, jih seveda vzemite s seboj, novi bodo tudi na voljo.

Pazite: v soboto bo kar fino mraz, vremenarji napovedujejo zjutraj -11 stopinj, čez dan pa +1, oblecite se temu primerno! S seboj bi bilo pametno vzeti tudi male derezice, lahko da bo kje ledeno, se bomo pa najbrž izognili blatu. Nekaj drobiža imejte s seboj za avtobus, ta stane 2,30 €.

Kot vedno velja pri markacistih: če imate čas in veselje, se vidimo!

Aleš Kermauner

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja