Skoči na vsebino

Praznični pohod na Veliko planino

Tudi letos praznični pohod na Veliko planino ni izostal! Nekaj navdušencev še vedno vztraja in se kljub prazničnim dnem in vremenu še vedno rado poda ob koncu leta na Veliko planino.

Tokrat smo se razdelili na dve skupini, bolj uhojeni so s pohodom začeli pri Jurčku, malce manj uhojeni pa na Jelševem konfinu. Vreme nam je dobro služilo, blata k sreči ni bilo preveč. Mimo Podkrajnika smo že zakuhali in nekateri so bili kar v kratkih rokavih. Pa taka zima!

Prvo skupino, ki je startala s Krivčevega, sta na Gojški planini ujeli noč in gosta megla, a je uspešno naciljala vrata prijateljstva, nato pa še Domžalski dom ter varno prispela na cilj.

Sledila je večerja, izmenjava daril ter družabne igre, kjer smo se neznansko zabavali. Večer se je še malo podaljšal in kar naenkrat nas je prebudilo čudovito jutro! Ponoči je še čisto malo posnežilo in planina je ob jutranjem soncu zasijala v vsem svojem sijaju!

Ob takem lepem dnevu smo z zajtrkom kar pohiteli ter se hitro odpravili ven, na sneg, na sonce! Ni bil prav velik krog, počasi nam je šlo, a smo se zaradi razgledov res veliko ustavljali. Do kapelice Marije Snežne ter proti Bukovcu. Počasi se je začelo vreme kvarit, prihajati so začeli oblaki, zato smo se začeli poslavljat od Planine. Obiskali smo še sosede pri Jarškem domu, nato pa se je ena skupina poslovila preko Gojške planine na Jelšev konfin, druga pa se je čez planino Kisovec – da ne hodi spet po isti poti – odpravila proti Podkrajniku in Krivčevem.

Še zadnji letošnji pozdravi in voščila in prekrasen izlet se je s tem zaključil. Se vidimo naslednje leto?

Več fotografij še v ALBUMu!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja