Skoči na vsebino

Od kranjske sivke do mističnih bitij

Mladinski izlet v neznano, decembra 2022.

Zadnji izlet v koledarskem letu je vedno nekaj posebnega. V čarobnem decembru, polnem veselja, druženja in presenečenj, za nekaj prazničnega vzdušja poskrbimo tudi v Planinskem društvu Domžale – z našim že tradicionalnim izletom v neznano. Destinacija in aktivnosti tega dne so vsem udeležencem neznane, pozna jih le vodja izleta in skrivnost varuje vse do prihoda na izhodišče. In letos smo se odpeljali …

… na Gorenjsko. Natančneje v staro mestno jedro Radovljice, ki sicer ni klasično planinsko izhodišče za pohod na hrib, je pa zato odlično izhodišče za raziskovalna doživetja za najmlajše. Razdelili smo se v dve starostni skupini in vsaka se je odpravila v eno od čudovitih starih meščanskih hiš, v katerih prebivata Čebelarski muzej in Lekarniški in alkimistični muzej. V čebelarskem muzeju smo izvedeli več o slovenskem čebelarstvu in njegovi tradiciji ter uživali na več interaktivnih točkah, ki so prepletene skozi celoten muzej. V Lekarniškem in alkimističnem muzeju pa smo v spremstvu čarovnice Ofelije skozi zabavne in miselne naloge odkrivali svoje alkimistične in magične sposobnosti. V obeh muzejih je bilo vodenje prilagojeno starostnim skupinam, tako da so otroci od obiska lahko odnesli kar največ.

Po obisku muzejev je bil načrtovan še krajši pohod, a ker decembra za presenečenja lahko poskrbi tudi vreme, smo zaključek izleta prilagodili in se predčasno odpravili proti domu. So pa zato vsi udeleženci na koncu izleta prejeli še skrivnostne vrečice z rdečimi pentljicami, v katerih jih je čakalo sladko praznično presenečenje.

Če izlet v neznano prinaša veselje udeležencem, lahko povemo, da se ga vsako leto veselimo tudi organizatorji. In tako že kujemo načrte za prihodnje leto, ko se bomo znova podali na skrivnostno destinacijo. Se vidimo!

Miha Vidali, vodnik PZS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja