Skoči na vsebino

Praznični pohod na Veliko planino

Vabimo vas na tradicionalni praznični pohod, ki bo tudi letos 27. decembra. Pripravite se na 24 urno doživetje Velike planine z veliko dobre volje ob prazničnem vzdušju in planinski družbi.

Dobimo se v torek, 27. decembra 2022 ob 14.00, na parkirišču v športnem parku na Kopališki v Domžalah, kjer se razporedimo v avtomobile in se zapeljemo do Krivčevega. Od Jurčka do Domžalskega doma bo za dve uri in pol hoje. V primeru novozapadlega snega pa morda še malo več.

Med hojo bomo lahko spremljali sončni zahod in ko se bodo prižgale prve zvezde, bomo mi že varno v zavetju planinskega doma. Čakala nas bo topla krušna peč, dobra hrana in pa urejene sobe za 2 oz. 3 osebe.

Naslednje jutro se bomo odpravili na pohod po planini, ki ga bomo prilagodili vremenu in udeležencem. V Domžale se bomo vrnili v sredo do 14. ure.

Za udeležbo je potrebna zmerna kondicijska pripravljenost. V kolikor bodo vremenske razmere omogočale, se lahko v dogovoru z vodnico z avtom zapeljete do parkirišča pri kamnolomu na Rakovih ravneh in čas hoje prepolovite. V tem primeru je potrebno poznavanje terena, da se ob dogovorjeni uri pridružite skupini, ki bo prišla iz doline.

Za pohod je potrebna planinska oprema: planinski čevlji, nahrbtnik, topla oblačila, vetrovka, kapa, rokavice, napitek, malica, oblačila za preobleči. Obvezno pa še: čelna svetilka in pohodne derezice. V primeru novozapadlega snega priporočamo krplje (niso obvezne), nekaj jih je na voljo za izposojo na društvu.

Ker gre za praznični pohod, bo vsak od nas zelo vesel majhnega darilca. Vzemite s sabo en vam ljubi predmet in ga pospremljenega s spomini, podarite naprej. Podrobnejša navodila prejmete ob prijavi.

Udeležba na pohodu je brezplačna, stroške za hrano in spanje v Domžalskem domu poravnate sami. Za udeležence pohoda je cena nočitve z zajtrkom 20 eur, kar lahko poravnate tudi z dobropisom za prehojeno Domžalsko pot spominov.

Število udeležencev na pohodu je omejeno, za pohod so obvezne prijave do 25. decembra 2022 na mail helena.kermauner@gmail.com ali na tel.: 041 731 797.

Prisrčno vabljeni!

foto: Helena Kermauner

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja