Skoči na vsebino

Družinski živ-žav po Pliskini poti

Pliskina pot ni razočarala in je ponudila lepo doživetje kraške pokrajine.
 
Na lepo oktobrsko nedeljo se nas je zbralo 6 družin oz. vsega skupaj 13 otrok in 10 odraslih. Ker je Pliskina pot krožna pot z izhodiščem v vasi Pliskovica, je bil naš štart seveda v tej kraški vasici. Vas je dobila po pliskah, drobnih, živahnih pticah, belih pastiricah, ki so veselo poskakovale okoli ovc. Najbolj živahne ovce so imenovali pliske in enako tudi gmajne, odprta travnata območja, kjer so ovce pasli. Tako je osrednja figura na Pliskini poti ovca, ki nas vklesana v kamne ob poti namesto markacij vodi po 6 km dolgi poti.
 
Na njej nas poučna pot seznani z naravnimi značilnostmi tega dela krasa in tudi kulturno dediščino. Navkljub otroški razposajenosti smo se uspeli med potjo o marsičem tem tudi pogovoriti. Najmlajši udeleženec je ob koncu poti omagal v otroškem nahrbtniku, ostalim mlajšim pa je bil ravno pravi odmerek hoje (ne pa tudi najstarejšim otrokom, ki so še tudi ob koncu pokali od energije).
 
Ne glede na to, da smo bili za tako značilno rdečo barvo ruja kak teden ali dva prezgodnji, pa je bil družinski pohod lep, sproščen, ravno prav osončen. Skratka vreden obiska Krasa.
 
Dušan Prašnikar, vodnik PZS
 
foto udeleženci pohoda
več fotografij v ALBUMu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja