Skoči na vsebino

Radio SLO Prvi v Domžalskem domu na Mali Planini

V soboto, 27. avgusta 2022, smo na Veliki planini gostili terenski studio radijskega programa, ki je zjutraj in dopoldan oddajal program v živo izpred Domžalskega doma. Že nekaj let avgustovske vikende preživljajo v različnih planinskih kočah, tokrat so si izbrali Domžalski dom na Mali planini.

Celoten sobotni program so vodili novinarji Radia SLO Prvi: Nataša Rašl, Špela Šebenik in kolega Jure Čepin.

Pred mikrofonom se je zvrstilo kar nekaj sogovornikov, vse pa je povezovala ista tema o ljubezeni do gora in življenju na planini nekoč in danes.

V soboto, 27. avgusta smo pričeli z oddajanjem po časovnici:

  • 5:30, ko je bil gost oddaje Lokalni junak, pogovor z oskrbnikom koče Lojzom Ovijačem, o delu na koči, njegovi zgodbi, urniku …
  • 6:05 Jutranji koledar o 70 letni zgodovini Domžalskega doma, pogovor s Heleno Kermauner, predsednico Planinskega društva Domžale o gradnji planinskega doma.
  • 6:35 o poteku Gorniškega družinskega tabora na Veliki planini z Dušanom Prašnikarjem, vodnikom PZS ter vodjem tabora
  • 7:30 Kratek kviz o Veliki planini z enim od obiskovalcev in nekom na telefonski liniji
  • 8:00 Radijski ringaraja, oddaja za najmlajše z udeleženci družinskega gorniškega tabora pri Domžalskem domu
  • 9:00 oddaja Hudo! Oddaja Hudo! je pogovorna oddaja, v kateri z mladimi govorimo o različnih temah; tokratna tema je obarvana s planinstvom in gorami. Sogovorniki so bili domžalski taborniki in domžalski planinci. Našo mladinsko ekipo sta zastopala Anja in Jaka, ki redno sodelujeta tudi na državnih tekmovanj Mladina in gore, z njima pa je bila ter njuna mentorica Angelina Bolta, ki vodi planinska krožka na šolah v Ihanu in Domžalah.
    Posnetek najdete tukaj
  • 10:00 pogovor z Janezom Gradiškom, predstavnikom pašne skupnosti Mala planina ter z Vikijem Lešnjakom, članom Planinskega društva Bajtar z 52 letnim, najdaljšim statusom bajtarja – najemnika pastirske bajte na planini.
  • 11:00 pogovor s članom Gorske reševalne službe, Alešem Janžekovičem, hkrati tudi članom Planinskega društva Domžale.

Sobotni radijski program je dopolnil pestro dogajanje pri Domžalskem domu, saj smo od petka do nedelje tukaj vodili družinski tabor, v nedeljo pa povabili in se družili že na 29. na tradicionalnem srečanju domžalskih planincev.

Naj še dolgo odzvanja naša pesem:

Planinci smo mladi, 
iz Domžal smo doma,
ko pridemo v hribe
nas vsakdo pozna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja