Skoči na vsebino

Za nami je že 29. srečanje domžalskih planincev na Veliki planini

Kljub nestabilni vremenski napovedi se nas je v nedeljo, 28. avgusta 2022, zbralo lepo število članov in članic Planinskega društva Domžale na tradicionalnem, že 29. srečanju pri Domžalskem domu. 
 
Večina udeležencev je prišla sama po planinskih poteh iz doline, kar nekaj pa se jih je tudi pridružilo vodnikoma, Jerneju Južni čez Rigelj in Matjažu Škulju, ki je vodil pohod od Jurčka. 
 
Najprej so nam zapeli pevci moškega pevskega zbora Janko Kersnik iz Lukovice, prisotne je pozdravila predsednica društva Helena Kermauner. Besedo je predala tudi gospodarju doma, Jerneju Gradu, ki je povzel celoletno dogajanje pri obnovi našega planinskega doma.
 
Helena Kermauner je poudarila, da želimo, da ta dom ostane zatočišče za planince, prostor za razna usposabljanja in seveda skupen dom za druženja vse dni v letu. Naslednje leto bomo obeležili že 70. letnico Doma, kjer je bilo v tem času stkanih nešteto vezi in lepih zgodb. Zato je predsednica pozvala vse, ki imajo doma predmete, ki so povezane z zgodovino Doma na Veliki planini, da le te začasno odstopijo v zbirko, ki jo bomo razstavili v spodnjih prostorih Doma.
 
Srečanje smo nadaljevali ob veseli glasbi ansambla Gregorja Kobala ter uživali v okusni malici izpod kuhalnice našega kuharja, Lojza Ovijača.
 
Več utrinkov s prireditve pa v ALBUMU.
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja