Skoči na vsebino

Vabimo na dvodnevno turo po okolici Krnskih jezer

3. in 4. septembra 2022Velika Baba, Velika Montura, Bogatin in Mahavšček

Opis izleta: v soboto zjutraj po zajtrku se iz Lepene povzpnemo po mulatjeri do Koče pri Krnskih jezerih in od tam na Veliko Babo 2.016 m ter po dogovoru še na Veliko Monturo 1.958 m. Sledi sestop in obisk Krnskega Jezera. Spanje v Koči pri Krnskih jezerih. V nedeljo se po zajtrku odpravimo preko planine Za Lepočami do Bogatinskega sedla ter na 1.977 m visok Bogatin in 2.005 m visok Mahavšček. Sledi sestop v dolino Lepene.

Zbirno mesto: v petek 2. septembra 2022, do 19:00 ure v Lepeni, v Domu Klementa Juga (N46 18 14.0 E13 40 54.0), Lepena 17a, 5232 Soča.

Uraden pričetek ture je v soboto zjutraj, 3. septembra 2022, v Lepeni, zaključek pa v nedeljo, 4.09.2022, ob povratku na izhodišče v Lepeno.

Opis poti do izhodišča: v vasi Soča skrenemo v Lepeno, v kateri sledimo asfaltni cesti do konca doline, kjer se nahaja Dom Klementa Juga.

  • Do Soče se pripeljemo iz Domžal preko Jesenic do Kranjske gore in Vršiča, ter Trente in Soče – 124 km in cca 2:30 ure vožnje (priporočamo to pot)
  • Do Soče se pripeljemo iz Domžal preko Jesenic do Kranjske gore, mejnega prehoda Rateče (SLO-ITA), Trbiža, mejnega prehoda Predel (ITA-SLO), Strmeca, Loga pod Mangrtom in Soče – 140 km in cca vožnje 2:30 ure
  • Do Soče se pripeljemo iz Domžal preko Ljubljane, Škofje Loke, po Selški dolini čez Železnike, Petrovo Brdo, Hudo Južno, Mosta na Soči, Kobarida, Bovca in Soče – 155 km in cca vožnje 3:20 ure

Vzpon 1. dan, 3.9., Lepena, V. Baba in V. Montura, dom pri Krnskih jezerih:  

Lahka označena in neoznačena pot v dolžini cca 12 km, cca 6-8 ur hoje.

Vzpon 2. dan, 4.9., dom pri Krnskih jezerih, Bogatin, Mahavšček in sestop v Lepeno:  

Lahka označena in neoznačena pot v dolžini cca 16 km, cca 8 ur hoje.

Glede na zmožnosti, želje in po dogovoru se lahko potek ture prilagaja ali spreminja.

Obvezna varovalna oprema:  DOBRA VOLJA!

Planinska oprema: naglavna svetilka z rezervno baterijo, uhojeni VISOKI planinski čevlji z DOBRIM NEDRSEČIM podplatom, nahrbtnik, pohodne palice, kdor jih uporablja, rezervna in topla oblačila, rokavice in anorak za slučaj dežja, vreča za umazana oblačila in vreča za SMETI, KATERE ODNESEMO S SEBOJ V DOLINO, telefon z napolnjeno baterijo, sončna krema in očala.

Hrana in pijača: iz nahrbtnika za dva dni na pohodu, visoko kalorične tablice ali čokolada ali sadje.

  • V petek večerja v domu v Lepeni (po ceniku) ali lastna večerja, spanje na skupnih ležiščih 10 € s člansko izkaznico PZS in poravnano članarino + turistična taksa.
  • V soboto zajtrk v koči pri Krnskih jezerih (po ceniku), ali lasten zajtrk, ter večerja v koči pri Krnskih jezerih (po ceniku) ali lastna večerja, spanje na skupnih ležiščih 13 € s člansko izkaznico PZS in poravnano članarino + turistična taksa.
  • Nedelja zjutraj zajtrk v koči pri Krnskih jezerih (po ceniku) ali lasten zajtrk, ter topel obrok popoldne v koči pri Krnskih jezerih (po ceniku) ali lasten obrok.

Neobvezna oprema: fotoaparat, dnevniki in knjižice za zbiranje žigov, zemljevid, kompas.

TEŽAVNOST in ZAHTEVNOST ture

Kategorija poti: lahka označena in neoznačena pot.

Kondicijska zahtevnost: kondicijsko zahtevna zaradi dolžine in (upamo) poletnih temperatur.

Potrebni in priporočeni dokumenti: planinska izkaznica z nalepko plačane članarine za tekoče leto, osebni dokument, kartica zdravstvenega zavarovanja, ter za skrajni primer gotovina za plačevanje v kočah (ni podatka o možnosti plačila s plačilnimi karticami).

Način prevoza: z osebnimi vozili, kraj in čas izhodišča pa se udeleženci v vozilih dogovorijo med seboj (sopotnikom v vozilu sporočim kontakt voznika).

Cena prevoza: strošek prevoza si udeleženci porazdelijo med seboj po dogovoru z voznikom. Pri prijavi naprošam vse, ki bi bili pripravljeni voziti, da mi to sporočijo, da vas lahko povežem v kontakte, da se dogovorite glede časa in mesta odhoda.

Rok za prijave: ponedeljek 29. avgusta 2022, število udeležencev je omejeno.

Udeležba samo s predhodno prijavo na SMS – 041/816 504 ali na mail: m.skulj@gmail.com.

Pohod bosta vodila: Matjaž Škulj in Robi Farkaš, vodnika PZS

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja