Skoči na vsebino

Vodena pohoda za Dan domžalskih planincev

Ob Dnevu domžalskih planincev smo v Planinskem društvu Domžale pripravili tudi vodena pohoda na Veliko planino s skupnim ciljem pri Domžalskem domu na Mali planini, kjer se bo ob 11. uri začela manjša prireditev. Pohoda vodita naša vodnika PZS.

Pohod od Jurčka je nezahteven in je primeren za vse udeležence. Drugi pohod poteka po manj znanih poteh iz doline Kamniške Bistrice in je zahtevnejši, tako po strminah, kot po dolžini poti. 


Na planino s Krivčevega (od Jurčka) do Domžalskega doma

Zbirno mesto bo v Domžalah, v nedeljo, 28. 8. 2022 ob 7:00, v športnem parku Domžale na Kopališki ulici. Na zbirnem mestu se dogovorimo, kdo bo pripravljen voziti.

Pot nas bo vodila od okrepčevalnice Jurček na planino Podkrajnik, od tam naprej pa mimo Jelševega konfina na Gojško planino ter nato na Malo planino. Hoje bo predvidoma za 2.30 ure. Pot je v začetku strma, nato pa se položi in nudi lepe razglede. Povratek sledi isti poti.

Pohod bo vodil Matjaž Škulj, vodnik PZS, prijave in informacije na 041 816 504 ali m.skulj@gmail.com.


Čez Rigelj, zahteven pohod

Tudi letos bo peščica planincev krenila na tradicionalno Srečanje domžalskih planincev po lovski poti mimo Riglja, neizrazitega 1409 m visokega vrha ob robu Velike planine. Neoznačena, a uhojena pot, se od Kraljevega hriba naprej usmeri nazaj proti Kamniku, nato pa se začne strmo vzpenjati skozi gozd vse do roba planine, ki ga bomo dosegli po ~900 višinskih metrih oz. 2.30 h. Od tu nas do srečanja čaka še enourni sprehod čez Gradišče. Do Domžalskega doma na Mali planini bomo skupaj porabili 4 h.

Za povratek imamo poleg standardnega spusta po planinski poti čez planino Dol na voljo tudi lovsko stezo med planino Kisovec in spodnjo postajo žičnice mimo lovske koče Sivnik. Odhod izpred doma ob 13 h, spust bo trajal 3 h.

Zbor bo v Kamniški Bistrici, v nedeljo, 28. 8. 2022 ob 6.30, na makadamskem parkirišču nad glavno cesto (desno) ob spodnji postaji žičnice na Veliko planino.

Potrebna oprema: običajna osebna oprema – planinska obutev, nahrbtnik, pijača in malica, kapa, rokavice, vremenu primerna oblačila, zaščita za sonce. Tura je primerna za vsakega, ki ima dovolj kondicije in se ne ustraši strmih klancev in malce izpostavljenih bregov. Če vremenska napoved ne bo zagotavljala stabilnega vremena, bo pohod lahko prestavljen na drugo izhodišče in sicer na Krivčevo pri Jurčku.

Pohod bo vodil Jernej Južna, vodnik PZS, prijave in informacije na 031 246 201, jernej.juzna@gmail.com.


 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja