Skoči na vsebino

Gremo na izlet na Veliko planino

V sodelovanju s člani Planinskega društva Paloma Sladki vrh, vabimo na pohodniški izlet vse, ki želijo obiskati in spoznavati zanimivosti Velike planine.

Hodili bomo po včasih pastirskih, sedaj čedalje bolj pohodniških poteh Velike planine. Dobimo se v soboto, 16. julija 2022, ob 8.00 uri, v Športnem parku Domžale na Kopališki ulici v Domžalah.

Z osebnimi avti se bomo odpeljali do izhodišča na Rakovih ravneh. Naredili bomo krožno pot in spoznali pobočja pašnih planin.

Ustavili se bomo v pastirskem naselju Veliki stan, obiskali muzejsko Preskarjevo bajto, se povzpeli do Gradišča, najvišjega vrha Velike planine, pogledali za snegom v jami Vetrnici, pokukali čez Poljanski rob, prehodili Malo in Gojško planino ter ob tem spoznavali pisano cvetje Velike planine.

Okrepčali se bomo tudi pri Domžalskem planinskem domu. Tam se bomo lahko v družbi Knjižnice pod krošnjami na kratko povsem sprostili ob listanju in prebiranju visokogorskega čtiva.

Izlet je nezahteven z višinsko razliko okoli 500 m. Skupne hoje s postanki bo za približno šest ur, zato so obvezni dobri pohodniški čevlji, vetrovka, kapa, rezervna majica, dovolj tekočine in malica iz nahrbtnika. V primeru poslabšanja vremena bomo izlet prilagodili razmeram. Izlet je primeren za vse starosti.

Predviden povratek v Domžale je po 17.00 uri. Vodenje po planini je brezplačno, za obisk Preskarjeve bajte je strošek vstopnine 3 eur.

Število udeležencev je omejeno na 20, zato so obvezne pravočasne prijave pri Heleni Kermauner, vodnici PZS. Za prijave in več informacij o pohodu pokličite ali pošljite SMS na tel. 041 731 797.

sir trnič in muzejska Preskarjeva bajta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja