Skoči na vsebino

Vabilo: Velika Raduha, 2062 m

V nedeljo, 26. junija 2022, vas vabimo na pohod na Veliko Raduho.

Zbor bo ob 6.30 na parkirišču v Športnem parku Domžale na Kopališki ulici v Domžalah. Z avtobusnim prevozom se odpeljemo čez prelaz Volovljek (Kranjski Rak) do kmetije Bukovnik v Solčavi. Število udeležencev je omejeno na 20.

Od izhodišča gremo peš najprej do Koče na Grohatu. Od tu pa po zelo zahtevni planinski poti do vrha Raduhe, za kar bomo potrebovali 2 uri in 45 min. Pot je dobro zavarovana z jeklenicami in klini. Na vrhu si bomo privoščili malico iz nahrbtnika ter uživali razglede na Olševo, Peco, Uršljo goro in še mnogo dlje.

Sledi 2 uri in pol dolg spust do Koče na Loki pod Raduho, kjer bo na voljo topla hrana. Tudi tu bomo malo počivali, saj bo do avtobusa le še 15 minut. Predviden prihod v Domžale je med 17. in 18. uro.

Pohod je zahteven, obvezna je varovalna oprema (samovarovalni komplet, čelada in plezalni pas), ki si jo lahko izposodite na sedežu društva ob sredah, v času uradnih ur.

Ostala oprema: gojzarji, nahrbtnik, pohodne palice kdor jih uporablja, rezervna in topla oblačila, kapa, rokavice, jakna (anorak), zaščita proti soncu, malica in pijača.

Tura bo izpeljana le v suhem vremenu.

Prispevek udeležencev za prevoz je 15 eur za člane s planinsko izkaznico PZS, 20 eur za ostale,​ za otroke (P+O) v spremstvu odraslih prispevka ni.

Izlet bo vodil Jernej Grad, vodnik PZS. Prijave na tel.: 031 264 740 do četrtka, 23. junija 2022.

Vabljeni!

 

foto: www

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja